Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: Nieuwe Feiten

Nieuwe Feiten

De terugkeer van de Mahdi is nakend!

wo 30 mrt. - 18:38

De terugkeer van de Mahdi is nakend!

Er was al de - in Islamitische geschriften voorspelde - Amerikaanse invasie in Irak. Neem daar de opstanden in Jemen en Bahrein bij, de wederopstanding van de Moslimbroederschap, de zwakke gezondheid van de Saoedische koning Abdullah (traditionele vijand van Iran)..., en de voortekenen zijn duidelijk. Voor de Iraanse president Ahmadinejad toch.

Wat wil het geval? De Amerikaanse zender CBN (Christian Broadcasting Network) heeft op slinkse wijze een video van de Iraanse regering bemachtigd waarin beweerd wordt dat de onrust in het Midden-Oosten de voorbode is van de komst van de mahdi. Het zou de bedoeling zijn om de opname te verspreiden in heel het Midden-Oosten, en vooral Israel weze gewaarschuwd.


Voor de meeste sjiitische moslims (de Jafari of  'twaalvers') is de mahdi een verlosser of bevrijder.  Ze verwachten dat hij zijn opwachting zal maken aan het einde der tijden, om met de hulp van het  Mahdi-leger goed van kwaad te scheiden.

Volgens de twaalvers is de Mahdi, in de persoon van Mohammed al-Mahdi (de twaalfde Imam) in 941 verdwenen.  Dat impliceert dat hij nog leeft. Hij houdt zich schuil en is niet zichtbaar voor mensen, maar hij is wel actief in het dagelijks leven. Je kan 'm bijvoorbeeld om hulp vragen.

Als de madhi - tesamen met Isa ( = Jezus in de Islam) - opnieuw verschijnt, breekt er een tijd van vrede aan die zeven jaar duurt. De ganse wereld zal dan - vrijwillig of niet - de Islam aanvaarden. U begrijpt dat Ahmadinejad daarin een sleutelrol voor Iran ziet.

Na die zeven jaar breekt volgens de sjiitische overlevering hoe dan ook de Dag des oordeels aan.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet