Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Nieuwe Feiten

Nieuwe Feiten

De verdwenen Hillary

wo 11 mei - 17:52

Van alle bewerkingen van die fameuze foto van de Situation Room blijft die Hillaryloze van de chassidische krant Di Tzeitung - of Der Zeitung of Der Tzitung, naar gelang de bron - de meest besproken. Volgens velen trouwens ook de grappigste.

Di Tzeitung heeft daarover een verklaring geplaats op haar site. De fotoredacteur was zich ervan bewust dat er een historisch moment was vastgelegd en publiceerde de foto dus. Maar in zijn haast had hij de kleine lettertjes niet gelezen, en daarin stond dat de foto niet veranderd mocht worden. Dus plaatste hij de foto conform het redactionele beleid met weglating van de vrouwelijke aanwezigen.
Niet omdat de lezers van Di Tzeitung vrouwen niet zouden waarderen, maar uit terughoudendheid en respect. Zoals de rabbijnse raad van bestuur het vraagt.

De vraag blijft waarom Di Tzeitung Hillary Clinton niet wil afbeelden. Omdat de argeloze chassidische lezer een ongewenste vorm van opwinding zou kunnen ervaren? (Kijkt u nog een goed naar de foto mét Hillary en euh, enfin) Heeft de chassidische gemeenschap misschien bezwaren tegen vrouwen in een leidende positie?

En de wereldpers heeft er weliswaar melding van gemaakt, maar stelt Di Tzeitung iets voor in het (New Yorkse) medialandschap?

  • Klik hier voor een (zo goed als) testosteronloze Situaton Room.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet