Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Interne Keuken

De Waterstofeconomie

do 14 feb. - 9:13

We lijden aan een petroleumverslaving. Als we de planeet leefbaar willen houden, moeten we daar vanaf. De oplossing zou wel eens kunnen liggen in de meest banale stof die we kennen: water.
H, waterstof

Of beter: waterstof. Als je aan twee delen waterstof mengt met een deel zuurstof, krijg je knalgas. Dat is een lichtontvlambaar, explosief mengsel waarop je verbrandingsmotoren kan laten draaien. Donderdag zat daarover een kort itempje in het televisiejournaal. Het knalgas ontploft, daarbij komt warmte vrij en het restproduct is H2O. 

Water als afvalproduct dus. Geweldig toch?

En het kan nog straffer. Rob van Hattum is een Nederlands televisiejournalist die decenina geleden al voorspelde dat waterstof de energiebron van de toekomst is. Zijn eerste documentaire daarover maakte hij in 1981, in 2003 hernam hij dat thema in De Waterstofrevolutie. Hij voorspelde daarin: nog 10 jaar, dan zijn we er! Dat bleek te optimistisch.

Zaterdag zit hij aan de Interne keukentafel over Deltaplan Waterstof, zijn derde waterstofdocumentaire. De Nederlanders zijn er klaar voor. Nu de Belgen nog aan het waterstof krijgen.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet