Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: De Wereld van Sofie

De Wereld van Sofie

De Wereld van Sofie wordt voor één week… De Wereld van Linde

vr 31 jan. - 14:36

'De Wereld van Sofie' wordt vanaf maandag 3 februari een week lang De Wereld van Linde (Merckpoel) op Radio 1. Dat maakten Linde en Sofie zonet zelf bekend in 'De Wereld van Sofie'. Sofie Lemaire stort zich een week op 'Meer vrouw op straat'. Er kwamen talloze inzendingen van luisteraars binnen om meer straatnamen naar vrouwen te vernoemen. Die verhalen sprokkelen en documenteren, en er daar zoveel mogelijk van realiseren ook, is nu het doel!
Linde en Sofie

Vanaf dinsdag 3 maart is Sofies strijd acht dinsdagavonden te volgen op Canvas. Collega Linde Merckpoel neemt dus een week het blok van 10 tot 12 uur voor haar rekening.

Deze thema's staan alvast in de steiger voor De Wereld van Linde:

In quarantaine

Het Coronavirus woedt in China en dat leidt op verschillende plaatsen tot quarantaines in een poging het virus in te dammen. Enkele Belgen die terug gehaald werden uit China gaan ook eerst twee weken in quarantaine. Wanneer zijn quarantaines effectief? Wanneer werd quarantaine voor het eerst toegepast? Wat het doet met een mens? (dat van cruiseship weg want al achterhaald)

Run Linde, run!

Van een bedreigend virus naar een gezond virus: het loopvirus. Want dat heeft ook Linde te pakken. Waarom doen mensen dat, wat is er aan van de runner's high, wat is de menselijke limiet qua looprecords? Te gast zijn o.a. Maarten Vangramberen die een tweede seizoen van het tv-programma ‘Wereldrecord’ maakte en de Nederlandse auteur Abdelkader Benali die “Marathonloper” schreef.

Homo ludens

Onlangs hield MNM-radiocollega Peter Van de Veire een pleidooi om het kind in ons wakker te houden. Linde gaat op zoek naar hoe je dat dan doet. Hoe wordt het een levenshouding? Kan dat bijvoorbeeld ook op je werk?

De Wereld van Linde: van maandag 3 tot en met vrijdag 7 februari van 10.00 tot 12.00 uur op Radio 1.

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet