Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

De Ochtend

"De Wever gooit het regeerakkoord in de vuilbak"

wo 27 dec. - 8:58

Het zal N-VA niet lukken om de beslissing over de kernuitstap uit te stellen naar 2019. Dat zegt Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten in "De ochtend" op Radio1. "Eigenlijk gooit De Wever het regeerakkoord in de vuilbak", klinkt het. "Maar er is een wet gestemd. Als je die wil veranderen zal je een meerderheid moeten vinden en N-VA staat op dit moment alleen."
Gwendolyn Rutten

N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever wil niet dat de huidige regering nog moet beslissen over een kernuitstap, hij wil dat thema doorschuiven naar de regeringsonderhandelingen in 2019.

"Eigenlijk gooit De Wever hiermee het regeerakkoord in de vuilbak", aldus Rutten. "We hebben het regeerakkoord aan onze kant."

Maar belangrijker dan het regeerakkoord is een wet uit 2015. "We hebben in de Kamer een wet gestemd waar we voor elke kerncentrale een sluitingsdatum hebben vastgelegd. De Wever heeft toen ook op het groene knopje geduwd", aldus Rutten. "Als hij die wet wil veranderen zal hij opnieuw een meerderheid moeten vinden in het parlement, en volgens mij staat N-VA alleen", klinkt het nog.

Bron: vrtnws.be

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet