Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De bende van Annemie

"De zorgsector moet worden afgesteld op verschillende groepen mensen"

do 24 nov. - 11:14

Het Belang van Limburg kopte met het cijfer dat er welgeteld één moslim in een Limburgs rusthuis te vinden is. De drempel is te hoog volgens een deskundige die in de krant aan het woord werd gelaten en de traditie zorgt ervoor dat moslims door de familie verzorgd worden. Saloua Berdai is het daar niet mee eens.
Saloua Berdai

Het verhaal is veel complexer en genuanceerder volgens Saloua Berdai van de Erasmus Hogeschool Brussel. Binnen de religie zijn er inderdaad wel waarden die er voor zorgen dat mensen geïnspireerd geraken om voor hun ouderen te zorgen maar de realiteit leert dat als de zorg moeilijker wordt, men op zoek gaat naar professionele alternatieven. 

Men doet vaak geen beroep op rusthuizen omdat die volgens hen niet voldoet aan de behoeften van de ouderen.

Saloua Berdai vindt het verkeerd om deze discussie onder integratie te steken. Het gaat volgens haar eerder over behoeften van een groep mensen die steeds groter wordt, net zoals holebi's ook andere behoeften hebben. De zorgsector moet afgesteld worden op verschillende groepen mensen. Volgens Berdai schiet de zorgsector tekort op het vlak van humane zorg, terwijl ze zorgtechnisch net wel weer heel goed scoort. 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet