Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Interne Keuken

De zus van de nicht van de bakker van de huisbaas van Shakespeare

za 23 jan. - 0:38

De zus van de nicht van de bakker van de huisbaas van Shakespeare

Wij van Interne Keuken, wij kunnen de toekomst voorspellen. Wij wisten bijvoorbeeld daarnet al dat u dat niet zou geloven. Geef toe: u wil bewijzen. Geen probleem. We zullen iets voorspellen: op 23 april 2016 zal je geen krant kunnen openslaan of er zal een artikel in staan over William Shakespeare. Wedden? En in elk van die artikels zal het woord ‘bard’ worden gebezigd. Wij vinden dat een mooi woord, ‘gebezigd’. Bard niet, daar hebben we een hekel aan. Doch dit terzijde.

Op 23 april is het precies 400 jaar geleden dat William Shakespeare is overleden. Vandaar. Het was Johan Thielemans die ons er op wees dat 2016 min 1616 gelijk is aan een rond getal en dat er recent een hoop nieuwe studies over Shakespeare zijn verschenen.

Neem nu ‘The Shakespeare Circle’ over zijn vader en moeder, vrouw en kinderen, vrienden en kennissen, cafébazen en collega’s, uitgevers en schuldeisers, buurmannen van bakkers van wie hij ooit een brood heeft gekocht, werkelijk alles en iedereen die ooit een rol heeft gespeeld in het leven van William Shakespeare passeert de revue. Of hij daar niet op de radio over mocht komen vertellen, was Johan zijn vraag.

Wat denkt u dat we geantwoord hebben? Volgens ons kan u de toekomst voorspellen. Wedden dat u weet wie er zaterdag bij ons aan tafel zit?


 

Nu beluisteren? Klik hieronder. Downloaden? Hier rechtsklikken en Opslaan als...

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet