Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: De Wereld van Sofie

De Wereld van Sofie

Delphine Lecompte is extreem jaloers

ma 2 dec. - 10:19

Delphine Lecompte is dichteres en is extreem jaloers. Ze noemt zichzelf in de liefde een onuitstaanbaar, antipathiek, ziekelijk jaloers kreng.
Delphine Ke

"Ik denk wel eens dat jonge, aantrekkelijke en guitige dichteressen een streepje voor hebben, maar ik ben vooral jaloers op amoureus gebied.  Jaloezie is heel destructief.  De beste manier om iemand kwijt te raken is je aan iemand vastklampen en alles willen controleren.  Bij mij ging het op een bepaald moment zo ver dat ik zelfs jaloers werd als mijn geliefde zijn (volwassenen) kinderen hielp.  Ook dat zag ik als eens bedreiging.  Daarnaast is er het amoureuze verleden van een geliefde, alles willen weten over vorige partners, foto’s willen zien en mezelf dan vergelijken.  Het is natuurlijk vooral onzekerheid." 

"Ik verwacht voortdurend bewijzen van de liefde. Het liefst alleen voor mezelf en niet voor de kinderen, de buren of de caissière.  Zelfs niet voor de dode ouders.  Mannen en hun moederverering: dat  heeft me altijd geïrriteerd."

"Ik heb niet de indruk dat het betert met de jaren, ik denk soms dat een kluizenaarsleven in Lapland de beste oplossing  is.   Voor mijn omgeving, maar ook voor mezelf. Het kwelt me, het is uitputtend. Elkaar moedwillig kwetsen, daar wordt niemand beter van. Ik denk dat jaloezie ongeneeslijk is. Dat zie ik ook bij mijn ouders: ze zijn allang gescheiden en hebben nieuwe relaties, maar hervallen in dezelfde patronen. Er is geen mildheid in hun leven geslopen."

"Ik ben er niet trots op en heb al meerdere pogingen gedaan om wat meer ontspannen in een relatie te staan. In vriendschappen ben ik ook jaloers. Een vriendin stuurde me - heel onschuldig - een foto van een uitstap met een andere vriendin. Dat voelt dan als een mes in de rug. Terwijl ze gewoon een mooi moment wou delen. Ik zei haar dat dit niet fijngevoelig was. Kleinzielig, ik weet het, maar ik ben een lichtgeraakte dichter."

Beluister de reportage van Brecht Devoldere:

Ben je zelf jaloers? Doe de test:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet