Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: #weetikveel

#weetikveel

Design

ma 12 jul. - 12:44

Ons huis is een uitdrukking van hoe we leven. Het geeft onze dagelijkse routine vorm en heeft een grote impact op ons welzijn. De tentoonstelling 'Home Stories' in het Design Museum in Gent neemt je mee terug in de tijd: centraal staan 20 interieurs van architecten als Verner Panton, Finn Juhl, Lina Bo Bardi en kunstenaars als Andy Warhol. Op maandag 12 juli ging Kobe Ilsen er langs voor een live-uitzending over 'design'.
Design

Herbeluister deze uitzending:

'Home Stories' toont woonideeën van de afgelopen 100 jaar en laat zien hoe ze de ingrijpende sociale, politieke en technische veranderingen van hun tijd weerspiegelen. De overzichtsexpo keert terug naar enkele beslissende momenten in die evolutie en stelt zo een cruciale vraag: hoe willen wij wonen?

Het verhaal van de tentoonstelling neemt je mee terug in de tijd. Het begint bij actuele woonthema’s – zoals het efficiënte gebruik van de schaarse ruimte in de stad of de vervaging van de grens tussen werk en wonen – en gaat dan terug naar de ontdekking van lofts in de jaren 70, de overgang van formeel naar informeel wonen in de jaren 60, de komst van moderne huishoudtoestellen in de jaren 50 tot de eerste open plattegronden van de jaren 20. (Meer info vind je op designmuseumgent.be)

Moniek Bucquoye schreef 24 boeken over architectuur en design, en is actieve raadgever van het Design Museum Gent. De geknipte gast dus om Kobe Ilsen en de luisteraars onder te dompelen in de wereld van 'design', op maandag 12 juli.  

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet