Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Dit waren de Radio 1 Classics 1000: Arno wint dubbel goud, andere leuke weetjes en foto's

za 16 apr. - 5:22

2 weken lang kon je tijdens onze Radio 1 Classics 1000 smullen van iconische nummers, echte ‘classics’ die muzikale onsterfelijkheid vergaarden. Dé ultieme classic is 'Les Yeux De Ma Mère' van Arno.
Arno wint Radio 1 Classics 1000!

Arno op één in de Radio 1 Classics 1000 

Arno veegt de vloer aan met de Engelse rockers van Pink Floyd. 'Les Yeux De Ma Mère' haalt zo een dubbelslag thuis met de hoogste notering in de Belpop 100 én de Radio 1 Classics 1000. Nooit eerder kaapte een artiest dubbel het goud weg. 'Wish You Were here' van Pink Floyd springt naar plaats 2. 'Martha' van Tom Waits vervolledigt de top 3. 

Jullie reageerden massaal: 

Jullie genoten niet enkel van de Radio 1 Classics 1000 vanuit de luie zetel. Er werden wafels gebakken, grasmatten gelegd en bergen beklommen. Een greep uit de leukste inzendingen:

Dit zijn de leukste weetjes die je de voorbije 2 weken hoorde (verzameld door Benny, onze allesweter):

  • Jacques Brel verdedigt met verve onze Belgische driekleur. Zijn chansons tellen 7 noteringen in de Radio 1 Classics 1000. Geen enkele Belgische artiest komt vaker voor in de Radio 1 Classics 1000. 
  • Alle levenslust ten spijt, 'Lust for life' van Iggy Pop zakt 647 plaatsen. Het nummer is een van de sterkste dalers. Vorig jaar haalde het nipt de top 200, deze editie eindigt de hit op plaats 829.
  • The Human League met 'Don't you want me' mocht onze Radio 1 Classics 1000 openen. Extra leuk: de band staat voor de eerste keer ooit in de Radio 1 Classics 1000!
  • Van het nummer 'My Funny Valentine' van Chet Baker zijn maar liefst 600 versies opgenomen! Met al die versies alleen vul je al meer dan de helft van onze Radio 1 Classics 1000!
  • 1969 blijft tot de verbeelding spreken. Eddy Merckx schrijft de Tour de France op zijn naam, er is de maanlanding én Woodstock haalt alle voorpagina's. Met 49 songs is 1969 ook het populairste jaartal in de Radio 1 Classics 1000. Het hoogst genoteerde lied uit 1969 is 'Gimme Shelter' van The Rolling Stones op plaats 19.
  • Een tikje luguber: exact 1 op 3 artiesten uit de top 100 bevindt zich niet langer onder de levenden.

#creatiefmetclassics: kunst met cd's, lp's en cassettes 

Dit jaar kon je niet alleen luisteren, maar ook knutselen, tekenen en bouwen met je cd's, lp's en cassettes. Wouter uitte zijn liefde voor de Beastie Boys en won een Radio 1 Classics 1000-verrasssingspakket. 

Op de radio kon je elk uur meespelen met een muzikale quiz. Vandaag wist luisteraar Julie de hoofdprijs weg te kapen: ze wint tien duotickets voor toffe concerten!

Een blik achter de schermen

De paashaas overhandigde Evert en Annelies de top 20, Benny hield statistieken bij, er werd gelachen en taart gegeten, ... Werp hier een blik achter de schermen van de Radio 1 Classics 1000. 

Radio 1 Classics 1000: de volledige lijst 

Kan je niet genoeg krijgen van de Radio 1 Classics 1000? Benieuwd waar jouw favoriet eindigde? Hier kan je de volledige lijst terug vinden.  Of hier met alle 1000 op één pagina.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet