Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Dit was 2019: bekijk het Jaaroverzicht van VRT NWS

di 31 dec. - 6:42

VRT NWS blikt op het einde van het jaar druk op een bewogen nieuwsjaar. 2019 was een jaar vol emoties, een jaar dat in het binnenland in het teken stond van de verkiezingen en de aanslepende formatie. In het buitenland waren er massale demonstraties en in de hele wereld leeft de discussie over het klimaat.
2019

2019 was het jaar van... intens verdriet om de vermoorde studente Julie Van Espen, rouw om Studio Brussel-stem Christophe Lambrecht en rolstoelatlete Marieke Vervoort.

De Vlaming begreep niets meer van de hele brexitsaga en keek met spanning naar de (poging tot) federale regeringsvorming. Iedereen steunde baby Pia met een miljoen sms'jes en was vertederd door de geboorte van een pandatweeling.

De Belg pufte zich door drie hittegolven en discussieerde over het klimaat. De hele wereld zag vol ongeloof de Notre-Dame in vlammen opgaan en keek met begrip én onbegrip naar massale demonstraties, van Hongkong over Chili tot Irak. En met een recordaantal goede doelen maakten we van "De Warmste Week" opnieuw de grootste solidariteitsbeweging in Vlaanderen.

Bekijk hier het volledige jaaroverzicht van VRT NWS:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet