Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Dit zijn dé platen van 2019

di 24 dec. - 8:04

Lijstjes, lijstjes... We doen niet mee (dit jaar). Maar toch schuiven we 3 platen naar voor die je zeker moet horen.
platen van het jaar

Met “People’s faces” sluit de Britse dichteres, rapper, schrijfster en muzikante Kate Tempest haar meest recente plaat “The book of traps & lessons” af. In het nummer verwoordt ze de diepe liefde voor de gezichten van mensen.

"Dit gaat over menselijke connectie", zegt Radio 1-presentatrice Ayco Duyster. "Over hoe je ondanks een rotdag of het gevoel dat alles naar de vaantjes is toch weer troost en liefde kan vinden in de blik van een ander. “People’s faces” brengt een hoopvolle boodschap, met zoveel empathie voor de ellende waar veel mensen dagdagelijks mee te maken hebben, dat je wel een hart van steen moet hebben om hier niet door geraakt te worden. Song van het jaar."

Kijk naar de live versie van het nummer, zoals Kate Tempest het bracht in "Wonderland" van Radio 1:

Bruce Springsteen werd op 23 september 70 jaar. Radio 1 eerde hem met een uitverkochte Radio 1 Sessie in De Roma in Antwerpen.

"Springsteen verraste ons dan weer met een album vol rijk georkestreerde countrypop, geïnspireerd op de muziek van zijn jeugd", legt Ayco Duyster uit. "Op de plaat kruipt hij in de huid van een reeks personages die hun geluk gingen zoeken in het Westen, maar voor wie het avontuur een donkere draai nam. Op “The wayfarer” gaan alle registers open om het droeve verhaal te vertellen van een man die, teleurgesteld in de liefde, doelloos van stad naar stad trekt. "

“Steentje” was de eerste kennismaking met het nieuwe album “Casco” van de naar Brussel uitgeweken West-Vlaamse rapper Brihang.

"Een plaat waarop de barsten niet verstopt worden en Brihang zingt over zijn twijfels, onzekerheden en kleine kantjes", aldus Ayco Duyster. "“Steentje” werd meteen omarmd door de luisteraars van Radio 1 en beloond met hoge noteringen in de Lage Landen Lijst en de Belpop 100. Benieuwd of het in 2020 ook al een plekje verdient in de Classics 1000."

Brihang is trouwens ook zes keer genomineerd voor de MIA's.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet