Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De bende van Annemie

"Door één klein wondje stond ik bijna op de Paralympische in plaats van de Olympische Spelen."

do 4 mei - 2:13

Ook judoka Dirk Van Tichelt, brons op de Spelen in Rio, kijkt wel eens naar de docureeks Topdokters op VIER. Hij heeft zelf ook een bijzonder ziekenhuisverhaal. Het begon met een klein wondje...
Dirk Van Tichelt

Op stage in Polen in 2013 liep Dirk tijdens een training een wondje op. Door een nagel of zo, iets kleins en onschuldigs. Dacht hij. En dus was hij een beetje nonchalant, en heeft hij het wondje niet ontsmet. 
Maar twee dagen later, toen hij weer naar huis mocht,  had hij het bij het opstaan ineens een gezwollen klier in de lies. Tijdens de terugvlucht begon zijn hele been te zwellen en kreeg hij steeds hevigere pijnen. Na de landing kon hij amper nog stappen. In de auto dacht hij eerst nog ‘ik ga morgen naar de dokter', maar hij besloot toch maar meteen naar spoed te gaan. Daar bleek hij miltvuur opgelopen te hebben, een ernstige bacteriële infectie.

 

Met baxter en al trainen in de fitnesszaal van het hospitaal.

— Dirk Van Tichelt

De dokter zei dat hij enkele dagen in het ziekenhuis moest blijven. Dat zag Dirk niet zitten: 'Dit kan niet! Over twee weken moet ik naar het EK in Budapest!'
De beer van Brecht wou maanden voorbereiding niet laten schieten door een klein wondje. Maar hij moest wel degelijk blijven en hij ging dan maar met baxter en al zijn bovenlichaam trainen in de fitnesszaal van het ziekenhuis.

Hij was snel genoeg hersteld om toch nog naar het EK te kunnen, maar hij startte zondere enige ambitie. De antibiotica was uitputtend geweest voor zijn lichaam. Uiteindelijk haalde hij toch een onverhoopte vijfde plaats. Maar als hij een dag langer gewacht had om naar de spoed te gaan, hadden ze misschien zijn been moeten amputeren en had hij geen brons op de Olympische maar de Paralympische Spelen gehaald. 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet