Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Drive-in festival moet afgelaste festivals doen vergeten

vr 8 mei - 0:21

Languit liggend in het gras, pintje bij de hand en in het gezelschap van een hoop vrienden: we keken allemaal zo hard uit naar onze festivalzomer. Maar het coronavirus stak daar een stokje voor en ondertussen weten we dat alle festivals zijn afgelast. Maar de organisatoren van het West-Vlaamse Alcatraz-festival bleef niet bij de pakken zitten en organiseert nu een drive-in festival!
Drive-in festival moet afgelaste festivals doen vergeten

In samenwerking met Kortrijk Expo organiseert het Alcatraz-festival in de tweede helft van juni een 'drive-in festival'. Het lijkt een retro concept, denk maar aan de tijden van 'Grease', maar het wordt hét alternatief voor de verloren gegane festivalzomer. Of dat is althans wat Bernard De Riemaecker hoopt. Hij is de organisator van het jaarlijkse metalfestival 'Alcatraz' en heeft nu zijn schouders gezet onder een festival met enkel Belgische muziek en vooral veel auto's.

"We zullen een groot podium bouwen", vertelt hij in 'We Zullen Doorgaan' en voor dat podium zal er plek zijn voor 400 auto's. Het is de bedoeling dat we iedereen begeleiden bij het binnenkomen en parkeren van de wagen. Iedereen blijft dan ook de hele dag op dezelfde plek staan", vertelt hij verder.

Rolschaatsen

Bij het binnenrijden van de 'festivalweide' krijg je een menukaart mee en als je zin hebt in iets lekkers, dan zal je een bordje aan je wagen kunnen bevestigen. Een medewerker zal dan -op rolschaatsen- naar je toekomen om de bestelling te noteren en af te leveren.

"We willen het wel ludiek houden", gaat De Riemaecker verder. "Het is bijvoorbeeld onze bedoeling dat er na elk nummer of optreden geclaxonneerd wordt in plaats van geapplaudisseerd."

De Riemaecker beseft dat het concept, hoewel origineel, geen echt festival zal kunnen vervangen: "Nee, dit zal geen echt festival evenaren, maar ik denk dat iedereen reikhalzend uitkijkt naar een soort festival waar toch een groepsgevoel hangt en je vrienden kan zien, iets wat we de voorbije maanden hebben moeten missen."

Belgen steunen

Alcatraz zal voor het vijfdaagse festival ook alleen maar samenwerken met Belgische bands, om onze eigen muzieksector te ondersteunen. "En ook onze partners en leveranciers hebben het de voorbije periode niet onder de markt gehad", vertelt hij aan Sofie. "We zijn blij dat we op deze manier toch iets kunnen betekenen voor hen", besluit Bernard De Riemaecker.

 

Voor tickets en info: https://driveindays.be/ 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet