Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: De Olympische Ochtend

De Olympische Ochtend

Druk vakantieweekend op de Europese autowegen: opnieuw 1.000 kilometer file in Frankrijk voorspeld

za 31 jul. - 7:04

Het wordt een “zwarte zaterdag” voor het verkeer op de autowegen in Frankrijk. En ook elders in Europa en de drukte is nu al begonnen. Veel mensen rijden naar Italië dit jaar en aan de grensovergangen is het bijzonder druk, met uren aanschuiven tot gevolg.
File

Heel veel mensen zijn vandaag onderweg van of naar hun vakantiebestemming, zo ziet mobiliteitsorganisatie VAB. Zeker wie terugrijdt naar België zal rekening moeten houden met lange wachttijden.

Gisteren was het al een oranje dag in Frankrijk, zegt Joni Junes van de Vlaamse Automobilistenbond VAB. Tussen Luxemburg, Lyon en Spanje was het urenlang aanschuiven, net als tussen Parijs en Bordeaux. Ook in het zuiden van Duitsland, waar de schoolvakantie begonnen is, was het heel druk aan de grensovergangen met Oostenrijk of Zwitserland.

andaag werd aangekondigd als “dé zwarte zaterdag van deze zomervakantie". En terecht, zo lijkt het, want momenteel staat er al 250 kilometer file in Frankrijk, zegt Junes. En net zoals gisteren zal dat snel oplopen tot 1.000 kilometer.

Het is nu al aanschuiven op de traditionele knelpunten: "Op de A7 tussen Lyon en Orange verlies je nu al 2 uur. Ook op de A10 tussen Parijs en Bordeaux raak je 2 uur kwijt en daar moet je richting de Spaanse grens nog eens 40 minuten extra rekenen."

"Na de middag vertrekken"
Ook op de routes richting Italië, een heel populaire vakantiebestemming deze zomer, is het bijzonder druk. "Dat is bijvoorbeeld het geval in het zuiden van Duitsland. Tussen München en Salzburg verlies je momenteel maar liefst 4 uur."

Reken op controles en dus wachttijden aan grensovergangen tussen Oostenrijk en Slovenië. Ook aan de Karawankentunnel en in de Gothardtunnel tussen Zwitserland en Italië moet je rekenen op lange files.

Correspondent Frank Renout dook in de geschiedenis van zwarte zaterdag.

Bron: vrtnws.be en De olympische ochtend

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet