Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: Ayco

Ayco

Drumgroep FabotastiX zkt dirigent!

wo 18 dec. - 1:36

In Leuven kunnen jongeren uit kansarme gezinnen elke maandag gaan drummen! Percussiegroep FabotastiX is onderdeel van buurtwerk't Lampeke, één van de projecten van het Kinderarmoedefonds. De enthousiaste drumgroep is op zoek naar een nieuwe dirigent! Ben jij kandidaat?
Percussiegroep Fabotastix © An Vitaminnen

Radio 1 zamelt tijdens De Warmste Week geld in voor het Kinderarmoedefonds. Dat fonds steunt projecten in heel België, die zich inzetten voor kinderen in kansarme gezinnen. En één van die projecten is buurtwerk 't Lampeke in Leuven. Zij hebben ook een kinderwerking, Fabota, speciaal voor kinderen uit kansarme gezinnen. Na school mogen de kinderen bij hen huiswerk komen maken, hun hobby komen uitoefenen of gewoon even tot rust komen. En elke maandag kunnen ze alles geven in de percussiegroep FabotastiX

De afgelopen jaren werd de groep geleid door een dirigent, maar die moest daar onlangs helaas mee stoppen. Nu valt één van de jongeren, de dertienjarige Edlyn tijdelijk in als dirigent. Zij kwam, samen met Karolien Debecker, langs bij Ayco om te vertellen dat ze toch wel nood hebben aan een nieuwe dirigent! 

(Lees verder onder de foto)

Edlyn Ansu is 13 jaar oud en heeft tijdelijk de plaats van de dirigent ingenomen, zodat er iemand tijdens hun optredens de maat kan aangeven. Dat lukt best, maar ze vertelt dat het toch fijner zou zijn mocht zich een nieuwe dirigent melden: "We hebben iemand nodig die ons nieuwe muziek kan aanleren, die ons dingen kan bijleren." Bovendien, zegt Edlyn, moet de nieuwe dirigent ook goed met jongeren kunnen omgaan. "We zijn allemaal wel leuk, maar soms ook eens moeilijk!" 

Karolien vrijwilligt

Karolien Debecker ging uittesten of ze in aanmerking kwam als dirigent.  Of dat een succes was, zie je in de video hieronder.

Lees verder onder de video voor meer praktische info

Stel je kandidaat als dirigent

FabotastiX zoekt een dirigent met ervaring, of iemand met zeer veel gevoel voor ritme en een passie voor percussie, die zich elke maandagavond kan vrijmaken. Dit om bij 't Lampeke tussen 18u en 19u, de repetitie van FabotastiX te kunnen leiden. 

Ben jij de persoon met het hart op de juiste plaats? Mail ons en we bezorgen jouw gegevens aan FabotastiX.

Beluister het gesprek met Edlyn bij Ayco:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet