Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Bonus

Duo 1: Charlotte Knapen en Simon Breem

za 22 okt. - 12:33

Charlotte en Simon verdiepten zich in de gevolgen van de digitale leermethoden op school.
Charlotte Knapen en Simon Breem

Fototoestel armer, levenservaring rijker

Wat een week! Ze was fantastisch, grensverleggend en intens. Het was vanaf dag één op Twitter te lezen: het eerste duo was volledig klaar om Belgodyssee editie 2016 te openen. Het eerste contact was gelegd, de eerste foto was gepost. En vanaf toen verliep alles snel. Heel snel.

Woorden en gedachten reisden over de taalgrens heen. Innovatieve ideeën, interessante artikels en hersenspinsels werden verzameld. De uiteindelijke themakeuze ging uit naar de invloed van de toenemende digitalisering op het onderwijs.

Simon had mij op zijn school (IHECS) uitgenodigd om ons presentatiefilmpje te maken en te monteren — ik houd van ambitieuze initiatieven. Ik zorgde voor de camera, hij voor de huur van de professionele studio. Hij werkte aan zijn spontaniteit voor de lens, ik zocht naar de gepaste woorden in het Frans. Na een gezellige namiddag in de studio waren we klaar om dit avontuur tegemoet te gaan.

Maar laat ik eerlijk zijn: onze reportageweek is gestart in mineur. Na onze filmnamiddag ben ik op de terugweg mijn (letterlijk en figuurlijk) kostbaar fototoestel verloren geraakt. Misschien lag het wel aan de euforische bui waarin ik op dat moment verkeerde — dan durft mijn zeldzame nonchalance wel eens opduiken. Ik heb mij heel droevig gevoeld. Simon heeft de ongelukkige situatie wel goed opgevangen en meteen een nieuwe datum voorgesteld om ons filmpje een tweede keer op te nemen.

Het begrip dat Simon had getoond, dat was niet in het Frans. Ook niet in het Nederlands. Dat was in een taal die iedereen begrijpt.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet