Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Bonus

Duo 8: Emilie Eickhoff en Lore Kimps

za 22 okt. - 0:57

Levenslang leren. Je kan het thema van deze editie van Belgodyssee zo nauw of breed bekijken als je wil, maar zij keken meteen dezelfde kant uit. Emilie en Lore zoomden deze week in op virtual reality (VR) en ontdekten heel wat nieuws.
Emilie Eickhoff en Lore Kimps

Het laatste duo zijn, dat beschouwden we in het begin van de wedstrijd als een voordeel. Toch kreeg ons zelfvertrouwen na enkele weken al een flinke deuk. Tientallen koppen koffie, wat bagels en een taart lang zagen we hoe onze collega-deelnemers het ene na het andere goede idee uitwerkten. Hoe kunnen we het beter doen dan hen? Dat was de vraag die in onze hoofden rondspookte.

Elkaar steunen en raadgeven, dat was voor ons erg belangrijk tijdens dit project. Emilie weet exact waar ik ben geweest en met wie ik heb gepraat, want zij was erbij. Omgekeerd geldt hetzelfde. De dag waarop we samen naar Universiteit Gent trokken, vond ik persoonlijk de tofste. Ik was eerst van plan om een ander aspect van virtual reality in mijn radioreportage te belichten, maar ter plekke veranderde ik van gedachten. Ik huppelde van blijdschap naar buiten, omdat ik zo tevreden was met het materiaal dat we gesprokkeld hadden. Een hele dag lang beleefde ik diezelfde adrenalinerush die je voelt wanneer je nieuws vindt op een onverwachte plek. Zalig!

Tijdens dit avontuur legden Emilie en ik maar liefst 994 kilometer af, verspreid over 8 autoritten. Zoals je wel verwacht als je zo lang onderweg bent met iemand die je niet goed kent, maakten we heel wat mee. Zo wouden we onderweg naar Luxemburg even stoppen aan een tankstation en kwamen we terecht in een Tiroler-hut, waar vrachtwagenchauffeurs om tien uur ’s ochtends al goedgeluimd aan hun großes Bier zaten te lurken. Toen we afspraken aan de Decathlon in Waver, was het ook best lachwekkend om elkaar er al een halfuur op voorhand shoppend aan te treffen. Ik met rolschaatsen in de hand, zij gewoon wat aan het rondneuzen. Ik denk dat het zowel voor ons als voor jullie overduidelijk is. Winnen of niet, voor ons gaan er ongetwijfeld nog heel wat koppen koffie en stukken taart volgen.

VR

VR

VR

VR

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet