Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: Nieuwe Feiten

Nieuwe Feiten

Een bedrijf zonder baas... hoe werkt het?

di 7 feb. - 13:28

Bij Aldowa, het bedrijf van Allard Droste dat gespecialiseerd is in aluminium gevelplaten, bestaan geen managers, vaste werktijden, functieprofielen of beoordelingsgesprekken.
Een bedrijf zonder baas... hoe werkt het?

Droste kochthet bedrijf tien jaar geleden over. "Aldowa bestond al dertig jaar. Wat we toen aantroffen was een archaïsche organisatie die we nadien gesloopt hebben. Stapje per stapje hebben we de oude bedrijfscultuur omgevormd zodat de werknemers meer verantwoordelijkheid kregen.”

En die verantwoordelijkheid reikt ver. Werknemers beslissen individueel over bestellingen van honderdduizenden euro’s. “Er is geen manager die de boel stuurt, maar er is een grote sociale controle. Iedereen voelt zich aandeelhouder van het bedrijf, ook al is 'ie het niet. Doordat er zo’n sterk teamverband is, gaat de betrokken medewerker in het project snel op zoek naar steun en hulp bij zijn collega’s voor hij of zij grote beslissingen neemt.”

Het bedrijf kent geen vaste werkuren (“Werknemers starten om 6u of 8u30: ze kiezen zelf”) en geen lange 'onproductieve' vergaderingen (“via korte dagelijkse vergaderingen van maximaal tien minuten bespreken we de loop van de dag").

Door de grote verantwoordelijkheid merkt Droste dat zijn werknemers met plezier gaan werken. “Onze werknemers nemen de juiste beslissingen omdat ze er tweemaal over nagedacht hebben en er helemaal achter staan. Ze zijn erg gedreven om die uit te voeren en daarom effectiever dan ooit."

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet