Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Interne Keuken

Een land zonder grenzen

vr 21 okt. - 14:25

Er staat een muur op de grens tussen Israel en de Westelijke Jordaanoever. Dat weet iedereen, dat is geen nieuws. Wellicht zal u zelfs opmerken dat de muur niet precies op de grens staat, maar een flink stuk op Palestijns grondgebied. Juist. Maar waar het ons over gaat, is het effect van die muur: de meeste Israeli weten niet wat er achter de muur gebeurt.
Een land zonder grenzen

Nir Baram is een Israelisch auteur van enige renommée. Misschien kent u zijn romans Wereldschaduw en Goede mensen. Zijn jongste boek, Een land zonder grenzen, is een verslag van zijn reis naar plekken waar hij weinig van afwist: de Bezette Gebieden, dat land achter de muur. 

Hij gaat op bezoek bij Palestijnse activisten, ex-gevangenen, politici, mensen die nooit iets anders hebben gekend dan de Israelische bezetting, maar ook Palestijnen die zich 1948 nog herinneren, toen ze uit hun huizen werden verjaagd en moesten vluchten. Hij praat ook met Israelische soldaten en met Joodse kolonisten.

En telkens stelt hij de vraag: hoe lossen we dit op? Spoiler alert: er komt geen klaar antwoord. Maar dat het zo niet verder kan, is pijnlijk duidelijk.

We hebben aan Yael Brakin gevraagd of ze het boek voor ons wou lezen. Yael Brakin heeft een Israelitisch paspoort en is lid van Een Andere Joodse Stem.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet