Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De Ochtend

Eenzaam

ma 30 nov. - 1:17

Van vrijdag 18 december tot en met 24 december vindt 'De Warmste Week' plaats. Misschien hing jij ook al de vlam voor je raam en liet je zo aan je buurt weten dat jij wil helpen waar je kan? Ook bij Radio 1 willen we helpen.
Xavier Taveirne en zijn panel van wijzen

We zetten volop in op het thema 'Eenzaamheid', en zetten daarom graag de podcast 'Eenzaam’ opnieuw in de verf.  Xavier Taveirne sprak in deze eenmalige podcast met vier slimme mensen over eenzaamheid. Het (her)beluisteren waard!.  Zijn we echt allemaal dreigend eenzaam? En als dat zo is, kunnen we daar dan ook iets aan doen? Of hoort eenzaamheid bij het leven? Het zijn maar een paar van de vragen die Xavier Taveirne bespreekt met zijn panel van vier wijzen: Paul Verhaeghe, Antoon Vandevelde, Marlies Maes en Christel Geerts.

De Canvas-reeks ‘Eenzaam’ portretteerde vier generaties mensen die eenzaam zijn, van 18 tot 89 jaar.  In de serie werd ervoor gekozen om de mensen in alle ruimte hun verhaal te laten doen, en hen  niet te overladen met tips en tricks en do’s en don’ts. Maar dat betekent niet dat er geen vragen zijn, of dat er geen conclusies te trekken te zijn. Alleen zijn die antwoorden op die vragen niet zo kant en klaar. Daarom nam Xavier Taveirne er in deze podcast uitgebreid de tijd voor. Dat deed hij samen met een panel van vier wijzen:

Paul Verhaeghe, psycho-analyticus, Gent
Antoon Vandevelde, filosoof/econoom, KU Leuven
Marlies Maes, post-doctoraal onderzoeker, KU Leuven
Christel Geerts, professor gerontologie VUB

Luister of download dit gesprek:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet