Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

album van de week

classic album van de week

Radio 1 Sessies

kies24

De bende van Annemie

"Eet af en toe een yoghurtje dat vervallen is"

vr 4 mrt. - 8:59

't Is weer zover: de griep is in het land. Een jaarlijks terugkerend nieuwsbericht, maar daar komt binnenkort een einde aan. Dirk De Greve heeft dé oplossing.
"Eet af en toe een yoghurtje dat vervallen is"

We kunnen nergens meer tegen. Constant lopen snotteren, twintig keer per dag je handen wassen, zelfs fietsen met mondmaskertjes. Dirk De Greve was dat beu en zocht naar een levensstijl die ons weerbaarder maakt in plaats van verzwakt. Nu noemt hij zichzelf een "homo resistens", een man die overal tegen kan.

Tip 1: Spoel je groenten wat minder grondig

Groenten die recht uit de tuin komen, moeten niet noodzakelijk gespoeld worden. Als je het zand er een beetje van haalt, is dat meer dan voldoende. Het resterende zand schuurt de maag. Op die manier poets je je spijsverteringsstelsel op.

Tip 2: Soms ligt gezondheid voor het rapen

Doe minstens wekelijks een wandeling door de buurt waar je woont. Als je bijvoorbeeld een stuk appel of een sneetje brood ziet liggen op de stoep, eet dat dan op. Lekker is het niet altijd, maar je zal er veel meer weerstand door krijgen.

Tip 3: Eet enkel voedsel dat vervallen is

Scheid je koelkast op in twee delen: een deel met verse producten en een deel met producten die hun houdbaarheidsdatum overschreden hebben. Potjes yoghurt of sneetjes kaas die al een aantal weken vervallen zijn, hebben een heel gunstig effect op je weerstand, aangezien je maag uitgedaagd wordt om zich te verweren. Als je partner dat niet wil, kan je met plakband een duidelijke scheidingslijn in de koelkast maken, zo kan er geen verwarring ontstaan.

Tip 4: Leen de populairste boeken uit in de bibliotheek

De boeken die het meest worden uitgeleend in de bibliotheek bevatten de meeste bacteriën. Een goed voorbeeld is Kom hier dat ik u kus van Griet Op de Beeck. Veel lezers huilen bij het lezen van dat boek, waardoor de bladzijden doordrenkt zijn van tranen en extra veel bacteriën bevatten. Eens goed snuiven aan de triestigste pagina's doet wonderen voor je weerstand.

'Homo resistens' is een verhaal van Lucas Derycke, Thomas Morlion en Wederik De Backer.

Foto © Getty Images

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet