Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Wereld van Sofie

El Tarangu: had Lucien Van Impe met een dubbelganger te maken?

do 12 sep. - 10:35

In 2003 sprak Lucien Van Impe af met een man die zei dat hij José Manuel Fuente was, de ex-renner die in 1996 overleed. Meer dan 15 jaar later gaat het audiocollectief Schik op zoek naar wat er die avond is gebeurd. Een podcasttip van 'De Wereld van Sofie'.
El Tarangu

Op een dag in 2003 krijgt ex-wielrenner Lucien Van Impe een telefoontje waarin hij wordt uitgenodigd om te gaan eten met de Spaanse wielrenner Jose Manuel Fuente. De twee kennen elkaar, waren vroeger rivalen. Op zich niet zeer bijzonder, ware het niet dat Jose Manuel Fuente al in 1996 gestorven is. Van Impe twijfelt, maar gaat wel in op de uitnodiging en zo gebeurt het dat hij niet veel later aan tafel zit met een man die eigenlijk…  al zeven jaar dood is.

Heeft Van Impe te maken met een dubbelganger, of was hij het toch zelf? Heeft Jose Manuel Fuente zijn eigen dood in scène gezet om te ontsnappen aan schuldeisers? “El tarangu” was zijn bijnaam, de onbevreesde. Is hij na jaren ontsnappen uit het peloton erin geslaagd te ontsnappen uit zijn eigen leven?

Meer dan 15 jaar later gaat het audiocollectief Schik op zoek naar wat er die avond is gebeurd. 'De Wereld van Sofie' is enorm gefascineerd door die podcast, en had het twee uur lang over legendarische ontsnappingen.

De uitzending van 'De Wereld van Sofie' over ontsnappingen kan je hier beluisteren.

De eerste aflevering van de podcast vind je hier:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet