Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: De Tribune

De Tribune

"Elke jonge man die van veldrijden houdt, is verliefd op Alvarado"

ma 13 jan. - 21:18

Laurens Sweeck en Bart Swings waren de Belgische sportfiguren van de afgelopen week, maar ook Ceylin del Carmen Alvarado en Lamkel Zé lieten zich niet onbetuigd.
© David Stockman (Belga)

"Alvarado heeft star quality"

In Nederland waren afgelopen weekend meer ogen gericht op het nationaal kampioenschap veldrijden bij de vrouwen, dan bij de mannen. Bij de mannen lag de winnaar eigenlijk al vast. Bij de vrouwen had het NK iets weg van een officieus WK. De ster van de 21-jarige winnares, Ceylin del Carmen Alvarado, ging er nog wat meer schijnen.

"Ik denk dat alle jonge mannen die van veldrijden houden tussen 20 en 25 jaar allemaal verliefd zijn op Alvarado. De wereld ligt aan haar voeten", is Paul Herygers vol lof in 'De Tribune'. "Het zou me niet verbazen dat ze er in Zwitserland (waar het WK wordt gereden) nog een schep bovenop doet."

"Ik had deze steile opgang niet verwacht vorig jaar. Alvarado kan een koers naar haar hand zetten. Ze kan loepzuiver naar beneden rijden, goed omhoog rijden en ze houdt van modder. Ze benadert de perfectie. Ik zou niet weten wat er nog verbeterd kan worden."

"Ze kan ook op de weg rijden. Links of rechts heeft ze in de aanloop van het seizoen wat koersen op de weg gereden en dan zit ze ook in de kopgroep."

Ook Christophe Vandegoor dicht de 21-jarige Nederlandse met roots in de Dominicaanse Republiek een grote toekomst toe. "Ze is iemand met "star quality". Ze ziet er goed uit,  rijdt snel en is technisch mooi om naar te kijken. Het perfecte plaatje op dit moment."

"Alvarado is lang geleden als potentiële diamant opgemerkt door de broers Roodhooft. Toch alweer zij. Ook al heeft ze het bij de beloften niet altijd onder de markt gehad, bijvoorbeeld tegen Inge van der Heijden op het WK, waar ze haar meedere in Van der Heijden moest erkennen."

In deze uitzending van 'De Tribune' hoorde je ook:

  • Dat Paul Herygers lang heeft gedacht dat Bart Swings te braaf is voor topsport.
  • Een antwoord op de vraag of Laurens Sweeck ook Belgisch kampioen veldrijden zou zijn geworden tegen de beste Wout van Aert.
  • Dat er nog altijd veel onduidelijkheid is over de vernieuwde Wereldbeker veldrijden.
  • Waarom de persconferentie van Remco Evenepoel op stage in Spanje "du jamais vu" was.
  • De anekdote over hoe Evenepoel Patrick Lefevere overtuigde om naar de Giro te mogen.
     

Beluister de integrale uitzending van 'De Tribune':

Bron: sporza.be en 'De Tribune'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet