Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

De bende van Annemie

"En toen rende ik letterlijk weg van God"

do 17 nov. - 6:38

Wannes Cappelle is met zijn groep Het Zesde Metaal vanavond curator van de Radio 1-sessies. Bij Annemie kiest hij nummers die verbonden zijn met zijn levensverhaal. Het nummer 'Dear God' van XTC doet hem terugdenken aan een bijzondere ontmoeting. Met God.
Wannes Capelle

Na zijn studies godsdienstwetenschappen maakte Wannes op zijn eentje een rondreis door Spanje. Op de laatste dag van de reis was hij wat aan het kuieren door Madrid, al luisterend naar muziek. Hij belandde op de Plaza d’Espana en net op het moment dat hij naar het nummer ‘Dear God’ van XTC luisterde stapte er een man op hem af met de vraag: ‘Do you believe in God?’ Het was een oudere man die er uitzag zoals wij ons God doorgaans voorstellen, met een lange witte baard. Wannes geloofde toen ook echt nog in God dus antwoordde hij: ‘Ja’.

De man zei ‘Let’s share a grape’, haalde een druif uit zijn zak en splitste die in twee. Hij begon te vertellen dat hij zelf God was, in het lichaam van een mens. Hij liet Wannes in zijn dagboek lezen, waarin hij over zijn God-zijn schreef en hoe hij soms ook twijfelde of hij wel God was. Wannes moest blijven luisteren naar zijn verhaal, want telkens zijn aandacht verslapte riep ‘God’ hem tot de orde. Op den duur kreeg Wannes er genoeg van en hij wou weg, maar dat was niet naar de zin van de man: ‘I want you to stay’. Het kwam zelfs tot een handgemeen waardoor alle passanten op de drukke Plaza d’Espana een man 77 zagen vechten met een jongen van 22. Maar Wannes wist zich los te rukken en hij is letterlijk van God weggerend. En ook figuurlijk is hij van God weggelopen want niet veel later is hij van zijn geloof gevallen. Al had dat niet zozeer met deze ontmoeting te maken. Maar dat is een ander verhaal...

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet