Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

"Er liep een heleboel mis, zowel collectief als individueel"

di 14 jun. - 13:36

"De eerste match van de Rode Duivels op het EK was niet goed. Over de hele lijn. Ze maakten te veel fouten en dat mag je niet doen op dit niveau en al zeker niet tegen de Italianen," zegt Peter Vandenbempt.
Peter Vandenbempt, foto © Belga Image

"Bovenal verkeken de Rode Duivels zich op de aanpak van de Italianen. Ze vonden op geen enkel moment een antwoord op het spel van Italië. Dat speelde trouwens helemaal niet defensief. Integendeel: ze verrasten door net offensief te voetballen."

"In de tweede helft trokken de Italianen zich dan wel terug, maar er lag ruimte op de flanken. Daar wisten de Rode Duivels nooit gebruik van te maken. Voorin was er geen balvastheid. De middenvelders kwamen ook maar niet aan het voetballen en ze hadden duidelijk geen antwoord op de diepe ballen van de Italianen," waarmee Peter refereert naar het eerste doelpunt. 

"In de tweede helft ontwikkel je dan wel wat druk en dring je de Italianen terug in hun eigen strafschopgebied. Dan heb je de bal, het overwicht en heb je de wedstrijd wel in handen of onder controle, maar de Italianen verdedigen graag. Zeker als ze op voorsprong staan."

België leek niet klaar voor deze wedstrijd.

"Als je keek naar het engagement, de overtuiging, de strijdlust tot de laatste seconde, dat heb ik toch gemist bij deze Rode Duivels."

Indivuele evaluatie

"De Bruyne was een schim van zichzelf. Het moet zelfs zijn slechtste interland ooit geweest zijn en dat is een probleem. Als jongens als hem namelijk niet aan het voetballen geraken, dan draait het Belgische elftal niet."

"Hazard was wel meer aanwezig in de wedstrijd maar deed er dan weer niets mee. Hij werd dan ook constant afgestopt door drie Italianen."

"Lukaku was schitterend in de voorbereiding, maar op het moment dat het moet gebeuren zo missen, dat kan niet. Hij zat niet in de wedstrijd."

"Ook Alderweireld en Vertonghen speelden al beter. Gelukkig was er nog Courtois, anders was de match al veel sneller gespeeld."

België speelt een spel waarbij het uitgaat van een defensieve organisatie. Voorin rekende de coach op de individuele klasse van De Bruyne, Mertens, … als die da niet thuis geven, komt er niet veel van.

Gevolgen voor de groep

"Het is duidelijk dat er nu gepraat moet worden. Courtois was duidelijk niet tevreden, voor de tweede keer. Ciman liet ook duidelijk horen dat het Alderweireld zijn mannetje was dat wegglipte. Het komt er nu op aan om de troepen samen te houden en dit uit te praten, want het is duidelijk dat zo een nederlaag spanning teweegbrengt in de groep.

Vooruit kijken

"Er is gelukkig niets aan de hand. De druk op de twee komende wedstrijden wordt wel verhoogd. Daarnaast is het natuurlijk van belang om deze groep aan het voetballen te krijgen," concludeert Peter.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet