Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: De Tribune

De Tribune

"Er liggen restauratiewerken op de plank voor opvolger Preud'homme"

ma 8 jun. - 13:58

Michel Preud'homme is niet langer de trainer van Standard. Hij kiest voor een nieuwe carrière in het bestuur van de club. Een verrassing was zijn afscheid al een tijdje niet meer. Maar wat nu? "Er zou al een akkoord zijn met een nieuwe coach uit Frankrijk, Rémi Garde", vertelde Peter Vandenbempt in 'De Tribune'.
© Virginie Lefour (Belga)

Het hoofd wou nog wel, maar het lichaam niet meer. Dat was de uitleg van Michel Preud'homme in zijn afscheidsinterview op de site van Standard. Een serieus dilemma? "Dat denk ik niet. Ik laat me vertellen dat hij eigenlijk in maart al de knoop had doorgehakt en dat dit filmpje op 15 mei al was opgenomen", vertelt Peter Vandenbempt. "Het is de club die gekozen heeft om nog tot nu te wachten met de communicatie."

"Ik vind dat een onfrisse soap, zoals Standard het heeft gespeeld. Een eerste stukje op vrijdag en dan een tweede op maandag, dat is eigenlijk spotten met ernstige journalisten die hun werk proberen te doen. En dan nog eens boos zijn dat er wordt gespeculeerd. Het eerste slachtoffer van die aanpak is natuurlijk Preud'homme zelf. Want iedereen begon hem natuurlijk lastig te vallen. Al had hij ook op tafel kunnen kloppen en zeggen: "speel het filmpje nu maar"."

"De reden die hij aangeeft om te stoppen, vind ik zeer plausibel. We weten allemaal hoe Michel Preud'homme zijn vak beleeft. Dat is heel intens en dat gaat niet alleen over het gesticuleren langs de lijn. Hij is ook iemand die tot in den treure wedstrijden bekijkt en tegenstanders analyseert. Dat wordt hem soms verweten, maar je kan het ook professioneel noemen. Daar kruipt veel energie in. Een jaar of drie geleden laste hij al een sabbatjaar in omdat hij helemaal leeg en op was. Dat gevoel zal hij nu opnieuw hebben. Hij is ook weer wat jaartjes ouder."

"De nieuwe trainer zou de Fransman Rémi Garde kunnen zijn"

En wat na dit vertrek van Preud'homme? "Ik heb nu wel een paar vragen over de club Standard, eerlijk gezegd. Als ik het goed begrijp wordt hij vicevoorzitter. Maar wie wordt dan sportief directeur bij Standard? Wie gaat dat werk de komende weken doen? Want ik kan me voorstellen dat het eerste wat Preud'homme zal doen op 15 juni als de grenzen openen, een trip naar Frankrijk is, naar zijn vriendin in Bordeaux. Want hij is al die tijd gescheiden geweest van haar. En hij zal niet de dag nadien weer in België staan."

Heeft Standard dan al zicht op een nieuwe trainer? "Mbaye Leye zou het niet zijn. Dat dwaalspoor had de club zelf uitgezet. Het is ook weinig fraai om journalisten zo om de tuin te leiden."

"Wellicht komt de nieuwe man uit Frankrijk. Ik laat me zeggen dat er al sinds vorige week vrijdag een akkoord is, maar dat is gespeculeer. Het zou Rémi Garde kunnen zijn. Hij is vrij en hij is al eens trainer geweest bij Lyon. Maar nogmaals, dat is nog maar gespeculeer. Morgen of een van de komende dagen kan de nieuwe coach al voorgesteld worden."

"Dat het een moeilijke opdracht wordt, lijkt me wel duidelijk. Ik denk dat Standard nog een paar spelers zal moeten verkopen, en dat zullen niet de minste zijn. Er liggen restauratiewerken op de plank."

Beluister de integrale uitzending van 'De Tribune':

Bron: sporza.be en 'De Tribune'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet