Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

“Er was maar één ding kloterig aan David Bowie, en dat is dat hij gerookt heeft”

ma 11 jan. - 10:01

“Ik vind dit verschrikkelijk”. Muziekjournalist Serge Simonart is onder de indruk van het overlijden van David Bowie, want hij kende de man redelijk goed. Hij vond Bowie een fantastisch artiest. Maar jammer dat hij rookte...
Serge Simonart

Bowie was altijd al één van de favoriete artiesten van Serge Simonart. Ooit stond hij acht uur in de regen om aan te schuiven voor een openluchtconcert van de zanger in Feyenoord.  Toen wist hij nog niet dat hij hem later zou leren kennen.

Bowie was een fantastisch artiest, maar Simonart vindt het vooral erg dat we hem als mens kwijt zijn. "Hij was totaal niet blasé, ook al hij er het recht toe."

Simonart had hem al een tijdje niet meer gezien, vertelde hij in 'De Ochtend', maar herinnert zich een mens die tot op het laatst heel leergierig was. Toen hij nog gezond was, was hij zich er al bewust van dat hij al de boeken in zijn gigantische boekenkast niet meer gelezen zou krijgen bijvoorbeeld.

Zoals zijn laatste twee platen ook bewijzen, bleef hij zoeken. En hij bleef ook geïnteresseerd in film, en in moderne kunst. “Hij wou alles weten, en volgde alles.”  

Hij steunde ook goede doelen, en steunde jonge groepen, zonder er tamtam rond te maken. (In tegenstelling tot Elton John bijvoorbeeld, bij wie dit een pose is).

Wil Simonart dan alleen maar positieve dingen kwijt over Bowie?

Nee, Simonart heeft zelfs een boodschap aan iedereen die luistert (of dit leest), en zeker aan de mensen die hij graag heeft:

Er was maar één ding kloterig aan David Bowie, en dat is dat hij gerookt heeft

Bowie was een kettingroker. En hier is hij aan gestorven, want “roken maakt heel je lichaam kapot”, zegt Simonart. En hij verwijst ook naar Lou Reed.  Die vertelde hem ooit dat suiker en sigaretten het lastigste waren om van af te kicken. Woorden uit de mond van een voormalig heroïneverslaafde.

Simonart besluit:

Ik wou dat Bowie vroeger gestopt was met roken, want dan hadden we hier niet gestaan.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet