Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De bende van Annemie

Erik Goossens: "De schuld delen is de enige manier om het te doen lukken"

wo 29 nov. - 16:36

Tegenwoordig lijkt het wel alsof geen enkel koppel voor altijd samen blijft. Maar zo een scheiding is ook niet alles. En soms heb je er zelfs spijt van.
"Bieke heeft me niet veroordeeld"

"Wij zijn uit liefde gehuwd"

Lut is ervaringsdeskundige. Zij en haar man gingen jaren geleden uiteen, maar zij heeft er nog steeds spijt van: "Ik ben er nog altijd van overtuigd dat wij uit liefde gehuwd zijn. Ook nu zien we elkaar nog graag, maar samen zijn we niet meer." Lut heeft kinderen met haar man, maar haar ex-man heeft nu ook een ander gezin. 

Voor Lut was er geen gegronde reden om uit elkaar gegaan: "Het is zo verlopen. Wij waren hippies in de periode van vrij liefde. Bij hem is dat op een bepaald moment serieuzer geworden.

"Bieke heeft me niet veroordeeld"

Erik Goossens kan zich in Luts situatie verplaatsen: "Wij hebben de beslissing genomen om samen te blijven, omdat ik voelde dat ik er spijt van ging hebben." Erik en zijn vrouw Bieke Ilegems zaten een tijdje geleden in een relatiecrisis: "Bieke heeft me niet veroordeeld en gezegd dat het enkel mijn schuld was, maar zij heeft ook een deel ervan opgenomen. Dat is de enige kans om het te doen lukken."

"Wij blijven ook gesprekken voeren met mekaar. En daar komt soms gal uit en dat botst. Maar dat komt omdat het vroeger nooit gebotst heeft." 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet