Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Interne Keuken

Et alors?

za 19 mrt. - 8:34

Het is november 1994. "Le bouleversant récit d’une double vie", kondigt Paris Match aan op zijn voorpagina. Een grote foto van de Franse president François Mitterrand, en een wat kleinere, wazige foto van zijn buitenechtelijke dochter Mazarine. Het presidentiële privé-leven ligt op straat. Mitterand reageert met twee woorden: "Et alors?"
Et alors, Joost Houtman en Alain Mouton

Dat ondertussen legendarische "Et alors?" is de titel geworden van het Frankrijkboek dat Joost Houtman en Alain Mouton samen bij elkaar hebben geschreven. Over alles wat de Fransen zo typisch Frans maakt. De losse presidentiele omgang met de huwelijkstrouw is er maar één aspectje van.

De auteurs noemen zich francofiel. Francofilie is de overmatige liefde voor alles wat te maken heeft met Frankrijk. Met Frankrijk, het land. Of Houtman en Mouton even overmatig houden van de Fransen ligt gecompliceerder. Zoals ze zelf schrijven: toen God klaar was met zijn schepping, besefte hij dat hij Frankrijk overdreven mooi had gemaakt. Om dat te compenseren schiep hij nog snel de Fransen.

Alain Mouton is zaterdag onze gast.

Beluister het volledige gesprek :

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet