Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Extra coronamaatregelen in het onderwijs: sneller ingrijpen bij besmettingen en meer geld voor CO2-meters

vr 26 nov. - 5:15

Geen bos- of boerderijklassen, sneller ingrijpen na besmettingen in de klas en klasgroepen niet mengen. Dat zijn de nieuwe maatregelen voor het onderwijs.
©Unsplash

Tot 15 december moeten scholen hun meerdaagse buitenschoolse uitstappen schrappen. Dat is beslist na overleg met Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de onderwijskoepels en de vakbonden. Een daguitstap naar bijvoorbeeld een museum of theater kan wel nog volgens de regels die heel de samenleving moet volgen.

Daarnaast zullen klasgroepen zo veel mogelijk bij elkaar uit de buurt moeten blijven: ze mogen niet meer gemengd worden in bijvoorbeeld refters, studiezalen of in de naschoolse opvang. Ook de quarantaineregels worden iets strenger: als binnen de zeven dagen drie leerlingen van dezelfde klas positief testen, moet heel de klas in quarantaine. Tot nu toe gold die regel pas vanaf vier leerlingen.

Scholen mogen zelf preventief voor afstandsonderwijs kiezen, ook wanneer er nog voldoende leerkrachten op school zijn. Oudercontacten en personeelsvergaderingen moeten sowieso online plaatsvinden.
Vanmiddag heeft de Vlaamse regering ook al beslist om 17,5 miljoen euro vrij te maken voor extra veiligheidsmaatregelen in de scholen. Met dat geld kunnen scholen zelftesten kopen voor hun onderwijspersoneel en CO2-meters installeren in de klassen, refter en leraarskamer.

Bron: vrtnws

Lees ook: 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet