Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: Nieuwe Feiten

Nieuwe Feiten

Extreem rechts in de versukkeling?

di 25 okt. - 17:52

Het gaat niet goed met de partijen die Europa Europees willen houden. Lees: met het rechts-populisme. Zie de jongste peiling van de VRT en De Standaard. Het onverwachte verlies van de SVP in Zwitserland. De terugval van de Danish People Party vorige maand.

Marine Le Pen zou volgens eerdere peilingen de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen moeten winnen, thans bengelt ze kansloos onderaan. Met amper 1% van de stemmen verliepen de jongste deelstaatverkiezingen in Duitsland weinig bemoedigend voor de rechtspopulistische partij Die Freiheit. Ondanks de steun van Geert Wilders in Berlijn.

En afgelopen zondag  boette de ultra-nationalistische partij Ataka van Volen Siderov serieus in bij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in Bulgarije.

Merkwaardig toch, nu het avondland zulke barre economisch tijden doormaakt. Geldt het adagium 'Hoe slechter het gaat, des te beter voor het populisme' niet langer? Moeten de rangen en grenzen niet meer gesloten worden? Waar is het zondebokdenken heenen?

Lees en beluister ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet