Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

“Fitte kinderen behalen betere schoolresultaten”

vr 16 dec. - 10:42

440 000 Vlaamse lagere schoolkinderen gaan dit schooljaar samen de afstand naar de zon lopen. Met dit actieplan wilt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) onze kinderen aan het bewegen krijgen. “We moeten beseffen dat sport een invloed heeft op de geest”, zegt topsportcoach Paul Van Den Bosch.
“Fitte kinderen behalen betere schoolresultaten”

Amper 2,4% van de lagere schoolkinderen beweegt voldoende. Bij meisjes ligt het percentage lager en het aantal uren mindert naarmate kinderen ouder worden. “Eens kinderen in het secundair komen, sporten ze nog amper”, zegt Van Den Bosch.

Onder het motto “Hoog tijd voor geZONtijd” wil Crevits daar verandering in brengen. In samenwerking met sportcoach Van Den Bosch wil ze elk kind in het lager onderwijs per dag twintig minuten extra laten bewegen, goed voor 150 miljoen km. Dat is de afstand van de aarde tot de zon. “Leerkrachten vullen zelf in wat ze willen doen om kinderen meer te laten bewegen.” 540 Vlaamse lagere scholen schreven zich in voor het project.

Van De Bosch hoopt dat de campagne een groot succes wordt. “Iedereen gaat moeten beseffen dat sport ook invloed heeft op de geest. Kinderen die fysiek fitter zijn, kunnen zich beter concentreren in de les en halen betere schoolresultaten. Kinderen die meer bewegen hebben ook een impact op het totale schoolklimaat.”

 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet