Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Afbeelding van het programma: Ayco

Ayco

Flip Kowlier - September

zo 24 apr. - 22:00

“Songs uit het leven van alledag, nu eens met een knipoog, dan weer met een vol hart of een spatje drama, maar altijd oprecht en eerlijk echt." Daar pikt Flip Kowlier de draad weer op met zijn nieuwste soloalbum ‘September’. Tussen ‘September’ en zijn vorige solowerk ‘Cirque – De Avonturen van W.M. Walrop’ ligt 8 jaar.
Flip Kowlier - September

Kowlier staat er zelf van versteld dat het al acht jaar geleden is dat hij nog solowerk heeft gereleaset. Tijdens de lockdown van 2020 begon hij met schrijven aan ‘September’, opgevolgd door een lange stilte. "Een schrijfproces heeft tijd nodigt. Bij mij is er altijd een grote stilte, waarin ik niets schrijf, en dan komt er ineens een tsunami aan ideeën," aldus Kowlier. Ondanks de lange stilte, is stilzitten niet besteed aan Izegems finest songwriter. Naast Kowlier zijn solocarrière heeft hij ook zijn positie als frontman bij Ertebrekers, is hij 1/3e van ’t Hof Van Commerce en zijn Karel, Kasper en Kowlier de huisband van DIW.

Op 11 februari dropte hij de albumcover op zijn Instagram gevolgd door: "September" Uit op 22 april. "Zijn beste album ooit" "Meesterlijk" "*******" "Weeral geniaal". (allemaal eigen quotes)

Alle nummers op de plaat stralen een zekere vorm van rust uit, te beginnen met Aan den overkant. De plaat werd tot stand gebracht met een vast team, onder leiding van producer Wouter Van Belle, waar Kowlier al twintig jaar mee samenwerkt. Met Karel De Backer, de drummer van de band, zelfs al veel langer. “Toen we de songs van de plaat wilden repeteren, hadden we elkaar al lang niet meer gezien. Maar daar merkten we tijdens de repetities niets van,” zegt Kowlier.

De nummers bevatten stukjes over het (privé)-universum van Kowlier, waardoor de teksten kunnen raken. Ook in zijn nieuw album vindt Kowlier zijn inspiratie in de liefde en het dagdagelijkse leven. Het tweede nummer op de plaat, September, bracht hij al uit in november en neemt de luisteraar mee in de heimwee naar de jeugd. Aan den overkant werd geïnspireerd op een Neil Young-gevoel, maar werd dan toch een echte Kowliersong.
Kowlier zijn nieuwe plaat bevat twaalf nummers met elk een andere twist. Van een duet met Roosbeef tot een echt folknummer en zelfs een slaapliedje om de plaat mee af te ronden.

Flip Kowlier stelt zijn 7e soloalbum ten toon in een nieuwe tour. Op 29 april geeft hij een releaseconcert in Roeselare om vervolgens ook een bezoek te brengen aan Gent, Kortrijk en Sint Niklaas. En tussendoor ook in Brussel, meer bepaald bij Radio 1. Meer daarover binnenkort, blijf ons volgen.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet