Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De bende van Annemie

Francien, laat je tieten nog eens zien

wo 17 feb. - 9:58

Toen Francien Regelink 15 jaar was, stuurde ze een foto van haar borsten naar de coolste en mooiste jongen van de school. "Voor hem doe ik dat", dacht ze, maar even later hing de foto wel aan elke muur van de school.
Francien, laat je tieten nog eens zien

Over de gevaren van sociale media zijn al veel woorden en inkt gevloeid, maar toch is een naaktfoto al snel verstuurd naar vriendjes en vriendinnetjes. Francien Regelink stuurde een foto en jaren later heeft ze er nog steeds spijt van. Nu brengt ze 'Francien, laat je tieten nog eens zien' uit, waarin ze waarschuwt voor de valkuilen van Facebook, Snapchat en Instagram.

'It wasn't me' was mijn mantra. Ik wou mezelf en de anderen overtuigen dat ik het niet was, maar ik wist wel dat ik het was.

Francien was 15 jaar toen ze die foto maakte en verstuurde. Ze was dolverliefd op de populairste jongen van de school en dacht dat een naaktfoto sturen misschien de doorslag kon geven om hem eindelijk aan de haak te slaan.

Daar dacht hij anders over en hij hing de foto op in de hele school. Binnen de kortste keren was 'Francien, laat je tieten nog eens zien' dé slagzin en kreeg Francien niet veel anders meer te horen.

Haar advies?

"Praat erover met je ouders. Ze zullen boos zijn, maar ze kunnen je het best helpen."

De hele school wist wat ze gedaan had en voor iemand van vijftien is dat een heel ingrijpende gebeurtenis. Wat Francien vooral niet wou, was dat haar ouders het te weten kwamen. "Zij zouden alleen maar kwaad zijn". Daar heeft ze achteraf veel spijt van.

Pas twee jaar na het voorval geraakte ze uit de put. Ze kreeg een nieuwe vriend die een heel eind verder woonde, maar het voorval wel kende. Hij deed haar opnieuw zelfzeker voelen en zei dat ze niets had om haar over te schamen. Toen ging ze haar verhaal vertellen aan de buitenwereld, nu komt ze naar buiten met haar boek.

Francien, laat je tieten nog eens zien is uitgebracht bij Kosmos Uitgevers.

Het volledige gesprek kan je hieronder herbeluisteren.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet