Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

Frank Vanhecke: "Dit was een bewuste poging van Dewinter om de partijleiding te saboteren"

di 22 nov. - 7:21

Heeft Vlaams belang voorzitter Tom Van Grieken zijn hand overspeeld door Filip Dewinter en Anke Van dermeersch publiekelijk terug te fluiten na hun bezoek aan de extreemrechtse Gouden Dagenraad? "Met het ontmoeten van die partij voert Dewinter zijn politieke agenda uit."
Frank Vanhecke

Afgelopen week reisden enkele partijleden van Vlaams Belang, waaronder Filip Dewinter en Anke Van dermeersch, naar Griekenland om er de vluchtelingencrisis met eigen ogen te aanschouwen. Tijdens die reis gaven Van dermeersch en Dewinter een toespraak bij Gouden Dagenraad, een partij die beschouwd wordt als neonazistisch. 

Frank Vanhecke, gewezen voorzitter van het Vlaams Belang, zegt dat dit een bewuste actie was van Dewinter en Anke Van dermeersch. Dewinter is volgens Vanhecke een intelligent politicus en hij weet wat de gevolgen zouden zijn als hij een toespraak hield bij Gouden Dagenraad. 

In Vlaanderen wil geen zinnig mens geassocieerd worden met Gouden Dagenraad. Met het ontmoeten van die partij voert Dewinter zijn politieke agenda uit. 

De gewezen voorzitter van Vlaams Belang ziet in dit incident het bewijs dat Filip Dewinter wil voorkomen dat de nieuwe leiding van de partij successen kan boeken. Vanhecke vindt het dan ook niet meer dan terecht dat huidig voorzitter Tom Van Grieken de delegatie die afreisde naar Griekenland nu terecht wijst. Hij ziet hierin de nieuwe stijl van politiek die Van Grieken door het Vlaams Belang jaagt. De politiek is hetzelfde volgens Frank Vanhecke. Enkel de manier waarop aan die politiek gedaan wordt, verschilt tegenover vroeger. 

Tom Van Grieken zet het Vlaams Belang opnieuw op de rails.

De nieuwe stijl is volgens Vanhecke nodig om opnieuw electorale successen te boeken. Wanneer dat gebeurt, zal het gewicht van Filip Dewinter op de partij automatisch verminderen. Vlaams Belang kan nu uit zijn as herrijzen stelt Vanhecke.

Imagoprobleem

Het opzoeken van partijen zoals Gouden Dagenraad behoort tot het Vlaams Belang van Filip Dewinter zegt Vanhecke. Het Vlaams Belang van Tom Van Grieken wil die partijen net niet opzoeken omdat er in Vlaanderen geen draagvlak voor is. Radicaal wil niet zeggen brutaal, iets dat Dewinter nog niet doorheeft volgens Vanhecke. Vlaams Belang heeft een imagoprobleem en daar wil de jonge partijtop iets aan doen. Ze verdienen daar alle steun voor besluit Frank Vanhecke. 

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet