Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De Ochtend

Frédéric Petit: "Groot drama, trein om onverklaarbare reden losgeraakt"

di 28 nov. - 6:21

Er lopen momenteel verschillende onderzoeken naar de precieze omstandigheden van het treinongeval gisteravond in de Henegouwse gemeente Morlanwelz. Frédéric Petit van Infrabel kan voorlopig nog geen concrete verklaring geven voor het ongeval, maar benadrukt dat Infrabel zijn volledige medewerking verleent aan het onderzoek.

Alles was begonnen met een ongeval gisterochtend aan een overweg waarbij een trein en een auto betrokken waren, legt Frédéric Petit van infrastuctuurbeheerder Infrabel uit in "De ochtend" op Radio 1. "Er was heel wat schade, maar er was niemand gewond geraakt. De arbeiders waren bezig met herstellingswerken aan het spoor over een afstand van 6 meter. Het drama heeft zich dan voltrokken. De trein is losgeraakt en is op onze collega's ingereden."

"Hoe dat is kunnen gebeuren, maakt natuurlijk deel uit van het onderzoek", zegt Petit. "Iets voor 20 uur heeft zich een groot drama voorgedaan. Er was een trein die de defecte trein (die 's ochtends in aanraking was gekomen met een auto aan een overweg) aan het wegtakelen was. Om een onverklaarbare reden is die trein dan los geraakt, die is op het spoor beginnen te rijden. Helaas is die wat verder op een groep arbeiders ingereden. Daarbij zijn 2 dodelijke slachtoffers en ook 2 zwaargewonden gevallen. Dan is die trein nog wat verder blijven rijden en de trein is dan ook nog achterin ingereden op een reizigerstrein. Daarbij zijn een 5-tal personen gewond geraakt. Het was een heuvelachtig parcours met een helling."

De lege trein is dus op eigen kracht blijven verder rijden. Volgens Petit lopen er momenteel verschillende onderzoeken naar de precieze omstandigheden. "Het was een lege trein, die geïmmobiliseerd was door het ongeval 's ochtends. Er was niemand aan boord, men heeft nog geprobeerd de stroom te onderbreken, maar de trein reed op eigen houtje over de helling en zo is die verschillende keren doorgereden en helaas in aanraking gekomen met onze mensen."

Gevolgen voor treinverkeer

Het ongeval heeft ook gevolgen voor het treinverkeer.  "Het is gebeurd op een belangrijke spooras, er is geen verkeer tussen Charleroi en Bergen, wel een vervangende busdienst met haltes in de tussenliggende stations. Reizigers tussen Charleroi en Bergen wordt aangeraden via Brussel te rijden. Er is ook een busdienst tussen La Louvière en Binche. En er zijn een aantal piekuurtreinen afgeschaft. We hebben nog geen zicht op wanneer de toestand weer normaal zal zijn. Onze aandacht gaat nu naar het drama dat zich heeft afgespeeld. We verlenen onze volledige medewerking aan het onderzoek."

Bron: vrtnws.be

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet