Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De Ochtend

Geen enkele Thomas Cook-klant kan nog met vliegtuig op pakketreis vertrekken

di 24 sep. - 5:09

Er zal vandaag geen enkele klant van een pakketreis via touroperator Thomas Cook België nog kunnen vertrekken met het vliegtuig naar het buitenland. Dat laat de touroperator weten.
© Belga (Thierry Roge)

Vliegtuigreizen voor Thomas Cook België worden in ons land uitgevoerd door Brussels Airlines. Die luchtvaartmaatschappij liet gisteravond al weten dat de Thomas Cook-vluchten naar Tunesië van vandaag worden geannuleerd "wegens achterstallige betalingen". Zo'n 190 mensen konden vanmorgen daardoor niet vertrekken. Sommigen waren toch naar Brussels Airport gekomen en zij klagen over gebrekkige informatie.

Dat gaat evenwel enkel over vluchten met uitsluitend Thomas Cook-klanten. Er zijn echter ook "gemengde vluchten", waar eigen klanten van Brussels Airlines samen met klanten van Thomas Cook mee reizen. "Daar hebben wij beslist om geen nieuwe klanten vandaag te laten vertrekken", zegt Leen Segers, woordvoerster bij Thomas Cook België. "De mensen die op zo'n bestemming zitten, worden vandaag wel door Brussels Airlines mee terug naar België gebracht."

Door het faillissement van Thomas Cook in Groot-Brittannië is er veel onduidelijkheid over de toekomst van de Belgische tak. "We zijn aan het zoeken naar oplossingen voor Thomas Cook België. We willen duidelijkheid hebben alvorens de klanten opnieuw te laten vertrekken", klinkt het.

De woordvoerster van Thomas Cook België laat weten dat enkel de klanten die een pakketreis hebben geboekt voorlopig niet kunnen vertrekken. "Die mensen worden persoonlijk op de hoogte gebracht." Thomas Cook benadrukt ook dat het voorlopig enkel over de vluchten van vandaag gaat.

Geld terug?

Zullen de getroffen passagiers hun geld terugkrijgen? Dat is voorlopig een vraagteken. "Daar kunnen we momenteel niet dieper op ingaan", zegt woordvoerster Leen Segers. "Wij verwijzen daarvoor naar het Garantiefonds reizen."

Beluister het gesprek met Leen Segers in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet