Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Afbeelding van het programma: De Wereld Vandaag

De Wereld Vandaag

Geen volledige heropening onderwijs, maar terugkeer naar toestand van voor de "paaspauze"

ma 12 apr. - 16:42

Er komt volgende week geen volledige heropening van het onderwijs, zoals aanvankelijk de bedoeling was. Dat is beslist op het overleg van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de onderwijskoepels en de vakbonden. Er komt een terugkeer naar de toestand van voor de zogenoemde paaspauze. De coronacijfers zijn nog niet genoeg om te gaan voor een volledige heropening. Woensdag hakt het Overlegcomité de knoop definitief door.
Scholen

Net zoals voor de paasvakantie is er vanaf volgende week voltijds contactonderwijs voor het kleuteronderwijs, het lager onderwijs en de eerste graad van het secundair. Leerlingen van de tweede en derde graad secundair blijven halftijds afstandsonderwijs volgen. Het blijft de bedoeling om voor de tweede en derde graad naar voltijds contactonderwijs over te schakelen, als de cijfers gunstig evolueren uiteraard.

Net zoals tijdens het tweede trimester is er weer volledig contactonderwijs voor het Buitengewoon Secundair Onderwijs en het deeltijds beroepssecundair.

Voor het volwassenenonderwijs en deeltijds kunstonderwijs blijft code rood gelden. Dat betekent afstandsonderwijs.

De mondmaskerplicht voor leerlingen in het 5e en 6e leerjaar basisonderwijs wordt verlengd, net zoals de mondmaskerplicht in het secundair onderwijs.

De schoolrefters kunnen weer open, maar het blijft de bedoeling om de lunchpauze zo veel mogelijk per klasbubbel te organiseren en uiteraard te zorgen voor een goede ventilatie.

Speeltijden kunnen weer gelijktijdig voor verschillende klasbubbels. Het blijft aangeraden om klasgroepen zo veel mogelijk gescheiden te houden.

Daguitstappen kunnen, maar in een klasbubbel en na risicoanalyse door de preventieadviseur. Openbaar vervoer mag daarbij niet worden gebruikt.

Om contacten tussen volwassenen in de school zo beperkt mogelijk te houden wordt leerkrachten aangeraden om zo veel mogelijk buiten te vergaderen, afstand te houden en een mondmasker te dragen. Als buiten vergaderen niet kan, moet de leraarskamer goed geventileerd worden.

 

Bron: VRT NWS

 

Lees meer:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet