Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Ochtend

"Gesprekken tussen Noord-Korea en Zuid-Korea zijn gevaarlijk"

di 9 jan. - 6:37

De gesprekken tussen Noord-Korea en Zuid-Korea drijven mogelijk een wig tussen Zuid-Korea en Amerika, zegt Korea-expert Remco Breuker van de universiteit Leiden in "De Ochtend". Volgens Breuker doet Zuid-Korea te veel toegevingen aan het Noorden.
Olympische Winterspelen

Volgens Remco Breuker van de universiteit Leiden zijn de gesprekken tussen Zuid- en Noord-Korea over de deelname aan Winterspelen in Zuid-Korea schadelijk voor de veiligheid in de regio. Beide landen spraken al twee jaar niet meer met elkaar. Noord- en Zuid-Korea zijn officieel nog steeds in staat van oorlog met elkaar.

Volgens Zuid-Korea zal het Noorden een "hooggeplaatste delegatie" met atleten, supporters en journalisten sturen naar de Winterspelen. Die vinden volgende maand plaats in Zuid-Korea. "De Zuid-Koreaanse president wil kunnen uitpakken met een diplomatiek succes voor de Winterspelen", aldus Breuker. "Noord-Korea slaagt erin een wig te drijven tussen het Zuiden en Amerika".

Koffers met geld?

Breuker vraagt zich af of Zuid-Korea "koffers met geld" heeft aangeboden aan het Noorden om tot een overeenkomst te komen. "Iets wat in het verleden al eerder gebeurde". Dat zou een inbreuk zijn op de
harde internationale sancties tegen Noord-Korea.  Volgens Breuker zou Zuid-Korea zich beter veel harder opstellen tegenover Noord-Korea.

Vorige week herstelde Noord-Korea ook al de directe rode telefoonlijn met Zuid-Korea.

Bron: vrtnws.be

Beluister het interview met Remco Breuker:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet