Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

De bende van Annemie

Guido Belcanto: "Ik vermoed dat Mbark Boussoufa misschien wel eens homo zou kunnen zijn"

di 9 feb. - 10:43

"Ik wil het niet hebben over de sportieve meerwaarde van Mbark Boussoufa voor AA Gent, maar wel over zijn entourage. Ik vind het gek dat daar geen enkele vrouw bij zit. Daaruit is een licht vermoeden ontstaan dat hij misschien homoseksueel is."
Guido Belcanto: "Ik vermoed dat Mbark Boussoufa misschien wel eens homo zou kunnen zijn"

Charmezanger Guido Belcanto praatte bij Annemie Peeters over de terugkeer van topvoetballer Mbark Boussoufa bij AA Gent.

Zo vindt hij het opmerkelijk dat de voetballer een hele hofhouding rond zich heen heeft, met uitsluitend jongens. "Welke functies die jongens hebben weet ik niet: chauffeur, kok, secretaris, ... maar het zijn er een stuk of 6-7." 

 

Misschien heeft hij gewoon veel vrienden?

Het valt Guido op dat er geen enkele vrouw in zijn omgeving zit. En van daaruit is een licht vermoeden ontstaan dat Mbark Boussoufa misschien homoseksueel is. 

Stel dat hij het is? Dan is de vraag, waarom is dat zo'n taboe in de sportwereld, en vooral in het voetbal? "Er moeten toch homoseksuele voetballers zijn? Het is vast erg moeilijk om topvoetballer te zijn en homo. Je kan er niet voor uitkomen in die wereld", aldus Guido Belcanto.

De vader van Mbark hamerde er in een Nederlandse tv-reportage op dat hij wil dat zijn zoon trouwt. Het feit dat de vader dat zo hevig wil, bevestigt het vermoeden bij Guido nog meer.

 

Waar blijft Jan Mulder?

Zelf speelde Guido ook voetbal in zijn jeugd. En in de kleedkamer was het één groot machogedoe. "Ik herinner me de stoere, vuile praat. Dat is niet zo fijn voor gevoelige jongens.

Guido outte zich 20 jaar geleden als travestiet. "Dat had nooit gekund als ik nog voetbalde. Ik zou uitgespuwd worden, gestenigd, gekruisigd." Hij is blij dat hij in het kunstmilieu terechtkwam. "Artiesten worden toch al gezien als halvegaren. In het begin deed dat veel stof opwaaien, maar 20 jaar later heb ik het gevoel dat het me veel respect heeft opgeleverd."  

Maar een outing was onmogelijk geweest moest hij beroepsvoetballer geweest zijn. Dus rest de vraag: "Waar blijft bijvoorbeeld Jan Mulder, die er een prachtig debat over zou kunnen openen? Dat zou alleen maar goed zijn."

 

Bekijk hier de reportage over Mbark Boussoufa.

Herbeluister het volledige gesprek met Guido Belcanto:

Foto © VRT

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet