Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

De Ochtend

Hanne Danst: "Ik ben 38 en heb twee kinderen op de wereld gezet. Ik ga moeten kijken of mijn lichaam het houdt"

wo 21 feb. - 8:02

In navolging van Thomas Vanderveken gaat Hanne Decoutere een persoonlijke uitdaging aan met "Hanne danst", een nieuw programma voor Canvas. Een jaar lang zal het Journaalanker van VRT NWS alles op alles zetten om ballerina te worden. "Een immense uitdaging" zegt ze in "De Ochtend".
Foto © Radio 1

Sinds september 2012 is ze anker van "Het Journaal", maar al veel langer is Hanne Decoutere door de dansmicrobe gebeten. Die oude liefde staat het komende jaar centraal in haar leven met "Hanne danst", een programma voor Canvas waarin ze zal proberen een echte ballerina te worden.

"Hanne danst" is de opvolger van "Thomas speelt het hard" vorig jaar. Voor dat programma oefende de tv-presentator een jaar lang op het aartsmoeilijke pianoconcerto van Edvard Grieg. Op 7 december volgde de apotheose met een voorstelling samen met het Brussels Philharmonic in De Bijloke in Gent.

Voorstelling

Ook de uitdaging van Hanne Decoutere zal met een voorstelling eindigen. Die vindt begin volgend jaar plaats in de Stadsschouwburg van Antwerpen samen met Ballet Vlaanderen. "Toen ik voor het eerst over dit project hoorde, moest ik een traantje wegpinken", zegt Decoutere. "Want hoe blij ik ook ben met mijn job bij de nieuwsdienst, klassiek ballet is en blijft mijn grote passie."

Kans op blessures

"Dit is een immense uitdaging, een beetje onrealistisch ook" zegt ze in De Ochtend. "Er is natuurlijk ook altijd de kans op blessures. Het is eigenlijk topsport wat die dansers van Ballet Vlaanderen doen. Ik ga moeten kijken of mijn lichaam het houdt: ik ben 38 en heb twee kinderen op de wereld gezet. Maar ik heb er goesting in."

Decoutere gaat een druk jaar tegemoet, want ze combineert de uitdaging met haar job voor Het Journaal.

Lees meer op vrtnws.be

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet