Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Afbeelding van het programma: Ayco

Ayco

Herbeleef de Radio 1 Triggerfinger Sessie

ma 4 feb. - 10:32

Wat geef je de strafste live band van het land voor hun 20ste verjaardag? Een Radio 1 Sessie! En de vrije hand om daarvoor zielsverwanten uit te nodigen. Triggerfinger knalde zijn jubileumjaar binnen met een exclusieve Radio 1 Sessie.
Triggerfinger

Op de gastenlijst: Selah Sue, Claw Boys Claw, Mitchell Froom, Fenne Kuppens (Whispering Sons), Pixvae en The Young Gods. Omdat Ruben Block, Mario Goossens en Lange Polle ooit eens met hen samen wilden spelen.

20 jaar Triggerfinger & guests in Het Depot in Leuven op 4 februari.
In een eenmalige Radio 1 Sessie.
Pas als ze 40 jaar bestaan, mogen ze nog eens.

Bekijk het volledige concert

Bekijk de foto's (Foto's © Tom Cornille)

TRIGGERFINGER

SELAH SUE

Wie kent Selah Sue niet? Onze bovenste beste raggamuffin kun je niet zomaar in een muzikaal vakje stoppen. Ze is één van de twee Belgische gasten van Ruben Block en co. En vervoegt de heren van Triggerfinger op een manier die alleen maar verrassend kan zijn. Als singer-songwriter ken je haar zeker van Crazy Vibes, Raggamuffin en This World. Als Te Gek?!-ambassadeur maakt ze geestelijke gezondheid bespreekbaar.

Mercy - Selah Sue feat. Triggerfinger

MITCHELL FROOM

Mitchell Froom producete niet alleen het laatste album van Triggerfinger, maar op zijn visitekaartje als producer staan ook Crowded House, Los Lobos en Suzanne Vega. Hij tilt als producer de muziek van andere muzikanten naar een hoger niveau en hij maakt ook zelf muziek. Twee solo-albums bracht hij uit: Dopamine en A Thousand Days. Multigetalenteerd, quoi!

Need you tonight (cover INXS) - Mitchell Froom feat. Triggerfinger

Claw Boys Claw

Al meer dan 35 jaar rocken deze Nederlandse heren de snaren van hun gitaren. Ze verwierven daarmee een cultstatus in Nederland en bij ons. Triggerfinger is alvast laaiend enthousiast. Live staan de kanjers van Claw Boys Claw bekend om hun uitdagend gedrag. Zo gooide zanger Peter te Bos ooit, tijdens een optreden op het Nederlandse festival Pinkpop, de naar hem geworpen sinaasappelen en appels terug het publiek in. Met zijn eigen schoenen en sokken erachteraan. Een gewaarschuwd muziekliefhebber is er twee waard.

The Young Gods

Een Zwitserse industrial rock band, dat is The Young Gods. Als één van de eerste bands, maakten ze in de jaren ’80 muziek die bulkte van de samplers en sequencers. Hun muziek is niet alleen uniek en experimenteel, ze gold ook als grote inspiratiebron voor artiesten zoals David Bowie, U2 en Nine Inch Nails. Experimenteren zit in hun bloed, rocken ook. Dat dat vonken zal geven in combinatie met Triggerfinger, daar durven wij onze hand voor in het vuur te steken.

Fenne Kuppens (Whispering Sons)

Wie Fenne Kuppens zegt, zegt Whispering Sons, de Brusselse post-punk band die in 2016 Humo’s Rock Rally won. En wie Whispering Sons zegt, denkt aan donkere gitaren, rollende drums en een hoofdrol voor de diepe basstem van frontvrouw Fenne Kuppens. Van beloftevolle band zijn ze langzamerhand een gevestigde waarde aan het worden. Ruben Block fileerde samen met Fenne de muzikale hoogtepunten van 2018 in Humo. Wat ze samen op het podium zullen brengen is voorlopig nog een raadsel.

Pixvae

Pixvae is een Colombiaans sextet, dat zijn eigen muziekgenre bedacht. Columbian Crunch Music is muziek die kraakt. Pixvae bestaat uit twee trio’s Kouma en Bambazú, een nieuw samengesteld gezin zeg maar. En dat kun je ook horen. Hun muziek klinkt soms harmonieus, dan weer tegendraads. De bandnaam ontleenden de zes aan de perzikpalm, die ook op de hoes van hun gelijknamige plaat schittert.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet