Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Interne Keuken

Herinnert u zich de sixties nog?

za 10 feb. - 9:49

Wie ze zich herinnert, heeft ze niet echt meegemaakt, wil de volkswijsheid. Dat is slecht nieuws voor Rudolf Hecke, die op basis van interviews met getuigen een boek over die sixties wil schrijven.
Rudolf Hecke, De sixties, EPO

Rudolf Hecke is te laat geboren. 1961, tijdens die sixties die hem zo fascineren zat hij in de kleuterklas en op de lagere school. Dat waren niet de plekken waar de Grote Revolutie zich afspeelde. Voor de ware sixties moest je in Leuven, Amsterdam, Parijs, Londen, New York, L.A. en San Fransisco zijn.

Voor zijn boek - het heet De sixties - is hij dus te rade gegaan bij mensen die tien, vijftien jaar ouder zijn. Oude hippies, getuigen van de sixties, het meest opwindende decenium van de recente geschiedenis. Hij vroeg ze naar hun herinneringen. En daar botsen we dus op dat probleem: anyone who remembers the sixties, wasn't there.

Seks, drugs, rock'n'roll en revolutie. De oude wereld werd failliet verklaard, de verbeelding aan de macht en onder de kasseien lag het strand. Marihuana, LSD en heroine. Vietnam. Walen buiten. Martin Luther King en Bobby Kennedy. De Gaule, Nixon, vader Eyskens. Beatles, Stones, Jimi Hendrix, The Doors en The Velvet Underground. Miek en Roel, Roland, The Pebbles en Ferre Grignard. De pil en de vrije liefde. Beatniks, hippies en provo's. 

We praten zaterdag verder aan de keukentafel. Het dessertje is een druppel LSD op een suikerklontje.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet