Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Herman Selleslags en Liliane Saint-Pierre blikken terug op het eerste concert van The Rolling Stones in België

ma 14 mrt. - 12:30

De geruchten deden al een tijdje de ronde, en zijn nu ook officieel bevestigd: The Rolling Stones komen naar België, en meer bepaald naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel op 11 juli. En zo is de cirkel rond. Want in 1966 gaven The Rolling Stones ook al een concert op een legendarische sportplek in België, namelijk in het Sportpaleis van Schaarbeek. Fotograaf Herman Selleslags was er toen bij en deelt zijn verhalen en foto's in 'Classic Stories'. Ook Liliane Saint-Pierre blikt terug.
The Rolling Stones in Schaarbeek

Beluister het gesprek met Herman Selleslags en Liliane Sain-Pierre in 'Classic Stories' via Radio 1 Select

Wie op vrijdag 11 maart in de buurt van de Reyerslaan in Brussel was, heeft een gigantische projectie kunnen zien. Vier grote rode tongen, het logo van The Rolling Stones, werden geprojecteerd op de VRT-toren, vergezeld door de boodschap: 'Start Me Up'.

Toen deden de geruchten al de ronde dat The Rolling Stones in België zouden optreden.

Lees verder onder de foto 

De VRT-toren op vrijdag 11 maart

De VRT-toren op vrijdag 11 maart

Normaal zouden The Stones in 2020 al op tournee gaan, maar die kon toen niet doorgaan door het coronavirus. Nu is het wel zover, en meer nog: Mick Jagger en co houden halt in Brussel, op 11 juli, in het Koning Boudewijnstadion. Tickets kan je binnenkort kopen.

Terugblik op een legendarisch concert uit 1966

Ook in 1966 speelden The Rolling Stones al eens op een legendarische sportplek in ons land: in het Sportpaleis. Niet dat van Antwerpen. Maar wel dat van Schaarbeek. Fotograaf Herman Selleslags en zangeres Liliane Saint-Pierre waren er toen ook bij, en halen herinneringen op.

Het was niet makkelijk voor Selleslags om backstage te raken. “Het was een hele historie” vertelt hij in ‘Classic Stories’.  Nochtans waren The Stones toen helemaal geen grote groep. “Ze werden beschouwd als crapuul.”   Rechtstaan tijdens het concert mocht dus zeker niet, en de politie hield een oogje in het zeil.  Al konden ze niet voorkomen dat Keith Richards even ervoor iemand die er gewoon stond te wachten een draai om de oren verkocht.

Ook Liliane Saint-Pierre, toen nog met groen haar, was er aanwezig. Ze was op dat moment 17 jaar, en was niet echt onder de indruk. “Ik vroeg me ook af wat Brian Jones, de toenmalige pianist, daar zat te doen. Hij was zo stoned als een aap, en zijn handen hingen onder de piano.”

Beluister het gesprek met Herman Selleslags en Liliane Saint-Pierre in 'Classic Stories' via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be en 'Classic Stories'

© Herman Selleslags
© Herman Selleslags
© Herman Selleslags

Luister ook

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet