Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

De bende van Annemie

Herman Verbruggen wil ons naar de kerk lokken

di 13 sep. - 11:00

Herman Verbruggen luisterde afgelopen zondag naar de eucharistieviering op de radio en was onder de indruk. Rust en inspiratie, een resetmoment. Bij de Kerk kunnen ze er iets van. Maar hun publiek wordt steeds kleiner. Als we nu eens filosofen zouden uitnodigen naar de lege kerken, zegt Verbruggen. En mensen leren elkaar beter te begrijpen en rustiger in het leven te staan.
"Misschien moeten we gewoon elke week iets tof organiseren in onze mooie, maar lege kerken

Normaal loopt hij zondagochtend zo snel mogelijk naar de radio om de knop om te draaien als de eucharistievering begint. Maar deze week zat Herman –Markske van de Kampioenen- Verbruggen net in de wagen om boodschappen te doen. Net na het nieuwsbulletin bleef de radio aan staan. De eucharistievering begon met mooie orgelmuziek en Verbruggen raakte helemaal in de ban.

Aangekomen bij de beenhouwer bleef hij nog vijf minuten in de wagen zitten, speciaal om verder ‘naar de mis te luisteren’. Normaal ‘kettert’ hij er op los en is Verbruggen – naar eigen zeggen - de minst gelovige mens op aarde. Maar deze keer niet. Hij raakte in een soort van gelukzalige filosofische modus.

En die zou hij willen overbrengen op de rest van de drukke buurt waar hij woont (Borgerhout nvdr). "Misschien moeten we gewoon elke week iets tof organiseren in onze mooie, maar lege kerken". En filosofen uitnodigen. Want mensen zijn allemaal op zoek naar inspirerende gedachten en manieren om rustiger door het leven te gaan. Kijk maar hoeveel mensen nu betalen om wijsheden als ‘Wind je niet op ‘ en Geloof in jezelf’ te horen van de Dalai Lama.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet