Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

De Wereld van Sofie

Het beste van 'De Wereld van Sofie': "De schoonste mensen"

do 20 jun. - 9:04

De hele week zijn we aan het terugblikken in 'De Wereld van Sofie'. Op onze uitzendingen van het voorbije jaar. Net geen 200 hebben we er gemaakt. Meer dan 1000 mensen hebben we gesproken en sommige mensen hebben sinds hun passage in dit programma een bijzonder plekje in ons hart gekregen. Omdat het gewoon “schone mensen” waren. Die schone dingen zeiden. Die laten we nog eens horen.
Mensen

Twee weken geleden was het D-Day. Een bijzondere D-Day, want het was exact 75 jaar geleden dat de geallieerde troepen landden in Normandië, en we belden die dag met een al even jarige Sigmond Ghijssels. Om hem uitgebreid te feliciteren.

Beluister het gesprek hieronder:

Vaak zijn het oudere mensen die ons ontroeren op de radio. Die doen je luisteren. In de uitzending over gezond en fit oud worden, misschien wel tot je honderdste kunnen leven, spraken we met Leo Govaerts. Ook ne schone mens. Hij staat op het punt te 100 worden en vertelde aan Lotte De Caluwé zijn geheimen om vrolijk oud te worden.

Beluister het gesprek hieronder:

Bea Willems was te gast in onze uitzending over eenzaamheid. Op papier is ze niet eenzaam, ze leeft namelijk samen met haar man. Maar hij kreeg drie jaar geleden de diagnose frontotemporale dementie en gaat sindsdien zachtjesaan achteruit. En is Bea haar gedreven manager, want dat was hij tot voor kort, kwijt. Ze deed haar verhaal aan Ward Bogaert.

Beluister het gesprek hieronder:

Warre Borgmans, is een man die iedereen kent van de pretrimpels in zijn stem. Die over een podium heen dartelt als een jong veulen, altijd met die sprankelende ogen. Eén en al spelplezier. Maar dat klopt niet helemaal zo blijkt. Er zijn periodes dat hij zich helemaal niet zo lekker voelt. Dat zijn donkere kantje het van hem overneemt.

Beluister het gesprek hieronder:

Met stip de schoonste mens uit de voorbije 200 afleveringen van 'De Wereld Van Sofie', is Willy Salet. Hij vertelde zijn verhaal in onze uitzending over Volhouden. Hoe hou je vol, wanneer alles tegenzit? Wanneer alles wat kan misgaan om je heen ook daadwerkelijk misgaat. Willy Salet is 66, woont in een serviceflat in Genk. en iedereen in de buurt kent hem als “Willy van den Oase”, Den Oase, dat was ooit een bekend en succesvol hotel aan de haven in Genk. En toen niet meer. Een leven in het teken van volhouden.

Beluister het gesprek hieronder:

Morgen start de zomer. En het is toch curieus, hoe mensen dan toch net iets lichter door het leven lijken te dartelen dan anders. We komen wat meer buiten, we zoeken onze vrienden op... alsof we collectief herleven van zodra de zon op onze snoet schijnt. Daar hadden we het eerder dit jaar nog over met professor emeritus Piet Nijs, verbonden aan de KULeuven. Een heerlijke studiogast, die uitlegde waarom de zon ons zo'n deugd doet.

Beluister het gesprek hieronder:

Lees ook:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet