Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Het beste van TaxiWars

za 24 dec. - 9:57

TaxiWars is nog altijd de lichtjes overspannen jazzband van Tom Barman en Robin Verheyen. Hun tweede album 'Fever' is op 7 oktober verschenen. TaxiWars speelde het beste uit Fever tijdens een Radio 1 Sessie op maandagavond 24 oktober.
TaxiWars is nog altijd de lichtjes overspannen jazzband van Tom Barman en Robin Verheyen.

TaxiWars is meer dan het duo Barman/Verheyen. Zij zijn de blikvangers, omdat zangers en saxofonisten - solisten dus - meer aandacht vangen, maar ze zouden nergens staan zonder een ritmesectie. En dat die van TaxiWars er staat als een huis, hoeft ons niet te verwonderen.

Basist Nicolas Thys had de hele Belgische en Nederlandse jazzscene al doorzwommen toen hij in 1999 naar New York verhuisde. Hij speelde met de Groten der Aarde - we noemen er twee: Toots Thielemans en Zap Mama. De bio van drummer Antoine Pierre is al even lyrisch: live gespeeld bij o.m. Philip Catherine, gestudeerd aan de New York School of Jazz and Contemporary Music, kreeg de Sabam Jazz Award in 2015.

'Fever', het tweede album van TaxiWars, komt anderhalf jaar na het debuut. Een snelheid die Tom Barman bij dEUS nooit gekend heeft: "we hadden snel een klik," zegt hij over TaxiWars, "deze gasten zijn geweldige muzikanten - uiteraard - en ik hou van onze werkethiek: we kunnen een plaat maken zonder twee jaar van ons leven te verliezen."

Radio 1 Sessie

TaxiWars is jazz, maar het is net zo goed een pompende rockband. Een band die even goed tot zijn recht komt op grote rockfestivals, als in kleine jazzclubs, omdat de ruwe energie die van het podium spat. Een energie die een aantal Radio 1-luisteraars vanop een paar meter kunnen meemaken tijdens de exclusieve Radio 1 Sessie vanavond in de Marconistudio van de VRT.

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet