Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

De Ochtend

"Het budget van "Het tweede gelaat" is 3,5 miljoen euro. Dat is het cateringbudget van "Avatar""

ma 16 okt. - 5:48

"Het tweede gelaat", de nieuwste film van regisseur Jan Verheyen, is afgelopen weekend in internationale première gegaan op het Chicago International Film Festival. "Het is een genrefilmmet serial killer-elementen, dat is dus zeer toegankelijk", zegt Verheyen in "De Ochtend".
Jan Verheyen

"Het tweede gelaat" is de opvolger van "De zaak Alzheimer" en "Dossier K." Koen De Bouw en Werner De Smedt spelen opnieuw het speurdersduo Erik Vincke en Freddy Verstuyft. Dit weekend stelde Verheyen de film (met in de VS "Control" als titel) zelf voor in Chicago. 

Volgens Verheyen is "Control" goed onthaald in Chicago. "Film is een universele taal. Dit is een genrefilm: een policier met serial killer-elementen, dat is zeer toegankelijk." Maar waar de Amerikanen volgens Verheyen vooral van onder de indruk zijn, is van het budget en van het -beperkte- aantal draaidagen waarmee een dergelijke film gedraaid wordt. "Het budget van deze film was 3,5  miljoen euro. Dat is voor een Vlaamse film echt wel wat, maar dat is letterlijk het cateringbudget van "Avatar" of zo. De Amerikanen zijn dan geweldig onder de indruk dat je voor dat geld een film kan maken die zonder blozen naast vergelijkbare Amerikaanse genrefilms kan staan. Dat is het soort compliment waarvan je eigenlijk al had ingecalculeerd dat je het zou krijgen (lacht)."

De film zat in Chicago in de "European noir"-sectie (genrefilms uit Europa). Het Amerikaanse publiek is volgens Verheyen erg nieuwsgierig naar dat Europese werk omdat er in de VS toch nog steeds voornamelijk Amerikaanse films te zien zijn. "Wij zijn op dat vlak echt wel verwend."

Lees meer op vrtnws.be

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet