Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Kies 19

“Het is eigenlijk onmogelijk voor N-VA om Vlaams Belang in een Vlaamse regering op te nemen”

ma 27 mei - 11:51

Iedereen keek uit naar de verklaring van Vlaams Belang voorzitter Tom Van Grieken op het partijhoofdkwartier. Daar ging hij de breekpunten op tafel leggen om in een Vlaamse regering te stappen. Uiteindelijk deed hij dat niet.
Foto: Johny Vansevenant in de studio

Johny Vansevenant was aanwezig op de persconferentie. “Tom Van Grieken probeert heel erg vriendelijk over te komen door geen breekpunten op tafel te leggen. Hij heeft zo Bart De Wever uit zijn kot gelokt”, vertelt hij in De Wereld Vandaag.

Het is eigenlijk onmogelijk voor de N-VA om Vlaams Belang in een Vlaamse regering op te nemen. Dan zou ze haar belangrijkste argument tegen Vlaams Belang kwijt zijn, namelijk dat een stem voor Vlaams Belang een verloren stem is. Bovendien hebben ze nog altijd een derde partij nodig”, gaat hij verder.

De federale regeringsvorming wordt rampzalig. Je zou met de vier families (liberalen, socialisten, groenen en christendemocraten) een federale regering kunnen maken, maar wat dan in de Vlaamse regering? Dan wordt het oorlog, heeft Bart De Wever al gezegd. De federale regering zou de Vlaamse regering dus kunnen infecteren. Dus daardoor zou het ook voor de Vlaamse regering nog heel moeilijk kunnen worden”, aldus Vansevenant.

Beluister het volledige gesprek:

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet